Aur european la lupte pentru România, după 11 ani, adus de un...

Aur european la lupte pentru România, după 11 ani, adus de un sportiv din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Romania a câștigat astăzi o medalie de aur în cadrul Campionatelor Europene de lupte greco-romane care au loc în Rusia, în localitatea Kaspiysk.

Mihai Mihuț, legitimat la CS Astra Arad, este sportivul care a reușit să își învingă toți adversarii de la categoria 63 de kilograme, câștigând medalia de aur după finala cu norvegianul Stig Andre Berge.


Sportivul de 23 de ani trecuse în semifinală de Zaur Zabaloev, reprezentant al gazdelor. Ultimul sportiv român care a cucerit o medalie de aur la Campionatul European a fost Eusebiu Diaconu, în 2007.

Tot astăzi va lupta pentru medalia de bronz şi Alin Alexuc, la categoria 130 kg, acesta urmând să-l întâlnească pe ungurul Balint Lam. Cei doi finaliști de azi ai României sunt sportivi pe care Federația Română de lupte se bazează pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020.

România a primit, anul trecut, dreptul de a organiza Campionatului European de lupte la seniori în 2019, la 40 de ani de când l-a găzduit ultima dată, evenimentul urmând să aibă loc la Sala Polivalentă din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.