Șoferii indisciplinați din vestul țării, arși la buzunare în minivacanța de 1...

Șoferii indisciplinați din vestul țării, arși la buzunare în minivacanța de 1 Mai. Sfaturi de la polițiști pentru prevenirea furturilor din mașini

0
DISTRIBUIȚI

Echipajele de polițiști au fost suplimentate în județul Caraș-Severin, în perioada minivacanței de 1 Mai, iar nu puține au fost situațiile în care oamenii legii au fost nevoiți să intervină.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, aproximativ 200 de polițiști au acționat zilnic, în perioada 28 aprilie – 1 mai, pentru prevenirea şi combaterea „oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni în cazul comiterii unor fapte antisociale”.

„În cele trei zile, poliţiştii cărășeni au constatat 34 fapte penale, de natură judiciară și la regimul rutier (zece contra persoanei, 14 contra patrimoniului, opt la regimul circulației rutiere, una de natură economico-financiară, una de altă natură).


De asemenea, au intervenit cu rapiditate la 100 de evenimente, 79 dintre acestea fiind semnalate prin Serviciul Unic de Urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 578 de sancţiuni, în valoare de peste 200.000 lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 19 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 15 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, arată IPJ Caraș-Severin.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii cărășeni au aplicat 536 de sancţiuni, dintre care 325 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, poliţiştii au retras 11 certificate de înmatriculare şi au reţinut 43 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În dimineața acestei zile, polițiștii din stațiunea Băile Herculane au desfășurat o acțiune preventivă în zona „7 Izvoare”, pentru informarea turiștilor cu privire la prevenirea furturilor din mașini, și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.