Utilaje noi pentru Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara. Ce a primit...

Utilaje noi pentru Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara. Ce a primit de la București

0
DISTRIBUIȚI

Asfaltul şoselelor vestului României vor fi mai rapid reparate în perioada următoare, după ce drumarii au primit de la compania mamă patru basculante nou-nouțe. Utilajele vor ajuta ca mixtura asfaltică produsă de DRDP Timişoara să ajungă rapid în gropile de pe drumuri, dar şi ca materialul antiderapant să fie răspândit peste gheaţa care acoperă carosabilul iarna.

Acestea au fost cumpărate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ca parte a unui program investiţional prevăzut în noua strategie a societăţii care administrează drumurile naţionale şi autostrăzile patriei.


Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje.

Cele patru autoutilaje trimise la Timişoara fac parte dintr-un lot total de 16 asemenea utilaje achiziționate prin Direcția Mecanizare a CNAIR şi vor fi folosite pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere, fiind destinate în special transportului mixturilor asfaltice produse de stațiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Acestea vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Timișoara, Cluj, Craiova și Brașov. CNAIR SA a cumpărat, marți, 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford, livrate de Cefin Trucks, în urma lansării unui contract de licitație publică deschisă, în valoare de 6.019.840 lei (fără TVA). Contractul include și oferirea serviciilor post vânzare, prin rețeaua de distribuție și asistență tehnică, precum și instruirea șoferilor care urmează să opereze autobasculantele Ford.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.