Grăbiţi-vă să depuneţi Declaraţia Unică. Soluţia propusă de Finanţe a blocat sistemul...

Grăbiţi-vă să depuneţi Declaraţia Unică. Soluţia propusă de Finanţe a blocat sistemul şi a dus la prelungirea termenului

0
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le propune contribuabililor care trebuie să depună Declaraţia Unică să folosească exact metoda care nu a funcţionat cu zilele şi care a fost motivul pentru care s-a solicitat şi aprobat prelungirea datei limită de depunere a declaraţiei. Despre ce este vorba? Desigur depre depunerea electronică, online, un model care ar trebui să fie rapid şi eficace. Din păcate, sistemul informatic al Finanţelor nu a făcut faţă şi contribuabilii s-au chinuit câteva zile degeaba să trimită electronic declaraţia, fiind nevoiţi ulterior să le depună clasic, la ghişeu.

Totuşi, ANAF anunţă că pentru a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF pune la dispoziția contribuabililor o aplicație informatică dedicată, care poate fi accesată AICI.


Declarația Unică se poate completa și depune de la adresa respectivă de internet dacă se utilizează numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

Se recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

Contribuabilii care depun electronic Declarația Unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.