Robu când a fost întrebat despre favorurile făcute Retim: ”Nu știu. Nu...

Robu când a fost întrebat despre favorurile făcute Retim: ”Nu știu. Nu sunteți procuror cu inculpatul nu știu care. Altă întrebare”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut, astăzi, în cadrul conferinței de presă o nouă izbucnire nervoasă atunci când a fost întrebat despre favorurile pe care le-a făcut firmei Retim SA. Edilul s-a plâns de faptul că la licitația pentru salubrizarea străzilor orașului nu s-a prezentat decât o firmă, din Oradea, care este parte a aceluași grup german din care face parte și societatea în care Consiliul Local Timișoara are 50% din acțiuni. ”Din păcate licitația a eșuat. Nu s-a prezentat decât un ofertant și a venit într-o formulă în care mai mult ne-a încurcat. Era mai bine să nu vină decât să vină cu o ofertă care dinandins a fost făcută ca să fie respinsă. Era evident că în momentul în care depășești prețul plafon, oferta este respinsă”, a susținut Robu. Primăria Timișoara a oferit 98.886.498 lei pentru contractul pe patru ani, în timp ce oferta primită a fost de 217.381.025 lei.

Pentru că este un caz de forță majoră se va semna un contract cu un operator de salubritate până la finalizarea unei noi licitații, urmând să se discute cu mai multe societăți.


Nicolae Robu a explicat că Retimul nu va participa la această licitație deoarece ”Cei de la Retim nu au autoritate decizională prea mare, cum se întâmplă, în general, în companiile cu capital străin – decizia e în altă parte. Managerii locali fac ce li se spune” și că regretă că s-a ajuns în această situație.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă regretă că a permis acționarului german să schimbe ”firma mamă” cu care era reprezentat în Retim cu un SRL care are un capital social de zece ori mai mic, fără să înainteze un proiect de hotărâre de consiliu local, așa cum prevede statutul societății, Nicolae Robu a încercat să evite subiectul spunând că ”partenerul german a lucrat în familie. Nu știu, nu am eu amestec în astfel de lucruri. Nu am niciun rol decizional într-o astfel de speță. Nu știu dacă este o coincidență sau nu, s-a produs și o schimbare de echipă managerială. (…) O să vedem ce facem pe viitor și din postura de acționar la această societate pentru că nu mi-a convenit să fim acționari și să nu avem practic niciun cuvânt în decizie. Practic, am făcut ce au vrut ceilalți. Nici măcar de complezență nu ne-au abordat să vadă ce părere avem”. Când i s-a spus că nu a răspuns la întrebare, Nicolae Robu a izbucnit nervos ”nu știu. Nu e problema mea. Vreți să discutăm pe ce discutăm. Nu mă mai deturnați de la ce avem de discutat. Nu sunteți procuror cu inculpatul nu știu care. Ca să folosesc o formulă consacrată – altă întrebare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.