Proprietarii de clădiri degradate din centrul Timișoarei, amendați de polițiștii locali. ...

Proprietarii de clădiri degradate din centrul Timișoarei, amendați de polițiștii locali. Ce măsuri trebuie să ia FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1147043551">

Persoanele care trec prin zona centrală a Timișoarei, inclusiv prin Piața Victoriei, se expun unor riscuri uriașe. Mai multe clădiri se află într-o stare avansată de degradare și există mereu un pericol de accidentare din cauza elementelor din fațade care pot cădea.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, un astfel de caz este cel al clădirii din Piața Victoriei (zona Segafredo), situat la intersecția străzilor J.W. Goethe cu N. Paulescu, unde, la începutul acestei luni, mai multe elemente au căzut de pe fațadă, zona fiind avertizată cu bandă de polițiștii locali.

Acolo, polițiștii locali au aplicat anterior trei amenzi, cu o valoare totală de 10.000 de lei, fiind obținută autorizație de construcție cu valabilitate până în 2019 pentru reabilitarea fațadei imobilului.

“La data la care s-au desprins elemente de pe fațadă în zona pietonală, pe lângă împrejmuirea cu bandă de avertizare, Poliţia Locală a sesizat ISU Banat pentru acordarea sprijinului pentru asociaţia de proprietari în vederea îndepărtării elementelor clădirii în pericol să cadă pe zona pietonală. De asemenea, a fost notificată în scris și asociaţia de proprietari, că poartă întreaga răspundere pecuniară şi penală în cazul producerii de accidente din cauzele menţionate. Pentru neîndeplinirea obligaţiei de îndepărtare oportună a elementelor constructive care au căzut pe zona pietonală în data menţionată, asociaţia de proprietari a fost sancţionată cu două amenzi de câte 1.000 lei fiecare, maximum prevăzut de HCL 371/2007, iar preşedintele asociaţiei a comunicat faptul că s-a luat legătura cu o firmă de alpinişti şi situaţia va fi remediată de urgenţă”, a arătat Poliția Locală Timișoara, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Doar în acest an, polițiștii locali au aplicat peste 300 de amenzi proprietarilor de clădiri care prezintă un pericol pentru timișoreni, în special din zona istorică, pentru care procedura obținerii documentației pentru luarea măsurilor de reabilitare este mai complexă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.