USR Timiș, pregătit să depună la primării dosarele cu cele 38.000 de...

USR Timiș, pregătit să depună la primării dosarele cu cele 38.000 de semnături pentru inițiativa #fărăpenali

0
DISTRIBUIȚI

usr timis dosare

USR Timiş a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Timişoara, că în judeţul nostru au fost strânse 38.000 de semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.

Rezultatele campaniei #fărăpenali au fost anunţate de USR, în această săptămână. La nivel naţional au fost strânse peste un milion de semnături pentru inițiativa civică.

Dosarele cu semnăturile strânse în Timiş vor fi depuse, de astăzi, la primăriile din județ, pentru a fi validate.

“În Timișoara au fost strânse peste 26.000 de semnături, plus alte peste 11.000 în județ, din absolut toate localitățile din Timiş avem semnături, este o surpriză plăcută pentru noi.


De asemenea, am strâns aproximativ 9.000 de semnături pentru alte județe, pe care le-am trimis colegilor din Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin sau Arad. Am mers și la colegii noștri din alte județe pentru a-i ajuta să ajungă la ținta minimă de 20.000 de semnături. Vom depune semnăturile la primării, sperăm să decurgă bine acest proces și să nu avem parte de invalidări din partea primăriilor. Facem apel la primarii din județul Timiș să nu încerce să pună bețe în roate inițiativei”, a explicat, astăzi, Dan Reșitnec, vicepreședintele filialei Timiș a USR.

Prezent în cadrul conferinței de presă, deputatul Cătălin Drulă a precizat că strângea semnăturilor necesare pentru “Fără penali în funcții publice” reprezintă “o victorie a românilor, nu doar a USR-ului. Suntem mândri că în Timiș avem 100% acoperire teritorială. Rezultatele acestei campanii arată că românii nu mai vor să fie conduși de hoți”.

De asemenea, senatorul Nicu Fălcoi a declarat că, deși au fost strânse semnăturile necesare în județul Timiș, oamenii încă continuă să vină la cortul amplasat în Piața Victoriei, vizavi de Catedrala Mitropolitană, pentru a semna. De altfel, cortul va rămâne în piață cel târziu până duminică, iar reprezentanții USR Timiș intenționează să contabilizeze și aceste semnături adunate după strângerea numărului necesar în județ.

După ce listele vor fi validate de primării, acestea vor trebui să ajungă în Parlament până în 21 septembrie. “Semnăturile se vor depune la Parlament, unde se transformă într-un proiect de lege constituțional, care își urmează cursul în Parlament și după adoptarea de către Parlament, se organizează un referendum național pentru amendarea Constituției”, a explicat Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.