Pilotul Sorin Bochiş, adus la Timişoara. E în continuare în comă profundă

Pilotul Sorin Bochiş, adus la Timişoara. E în continuare în comă profundă

0
DISTRIBUIȚI

Pilotul timişorean Sorin Bochiş, rănit grav înaintea unei demonstraţii aviatice, în judeţul Suceava, a fost transferat la Spitalul Judeţean Timişoara. El se afla în comă profundă, iar familia a decis transferul acestuia acasă, el fiind internat de mai mult timp la Iaşi.

Sorin Bochiş a fost rănit în 4 august, în urma unui accident care s-a petrecut în timpul unui zbor de antrenament, în cursul pregătirii unui miting aerian în localitatea Frătăuţii Vechi din Suceava.

Avionul pilotat de acesta a intrat în coliziune cu altul.


Un pilot a murit, iar Bochiş a fost rănit extrem de grav. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală şi fractură de gambă. A fost intubat şi ventilat mecanic şi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

În ultimele zile, starea pilotului s-a agravat, iar familia a decis transferul acestuia la Timişoara.

„Pacientul a fost transportat aerian, la cererea familiei şi cu avizul medicilor, de la Secţia ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara. El se află în comă post-traumatism cerebral sever, este intubat, ventilat mecanic şi stabil hemodinamic”, a declarat Diana Cimpoeşu, Şeful UPU-SMURD Iaşi, conform Mediafax.

În prezent, Bochiş este internat la Secţia ATI a spitalului timişorean. „Pacientul a ajuns la unitatea sanitară cu elicopterul, în comă profundă, dar stabil respirator şi hemodinamic. În prezent este internat la secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat”, ne-a declarat Andreea Borboros, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Timişoreanul Sorin Bochiș are 53 de ani și era pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar și la Clubul de Aviație Cioca din Timișoara, unde era pilot de acrobații. De asemenea, a fost pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.