Studenţi de vară. Zeci de elevi din ţară vin la Timişoara să...

Studenţi de vară. Zeci de elevi din ţară vin la Timişoara să trăiască o experienţă inedită

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara va deveni loc de studenţie temporară pentru 70 de elevi care provin din mai multe licee din ţară. Ei vor participa la Electronics Summer University, o şcoală de vară în cadrul căreia vor aprofunda cunoștințele dobândite în liceu, le vor putea consolida, dându-le o direcţie mai clară.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), împreună cu cei din conducerea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, organizează, în perioada 20 august – 2 septembrie 2018, cea de-a treia ediție a Electronics Summer University. Şcoala de vară este adresată elevilor de clasa a XI-a. Vor participa circa 70 de elevi care studiază la 27 de licee din ţară, din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.


Practic, liceenii vor putea experimenta, timp de două săptămâni, viaţa unui student de la Facultatea de Electronică din Timișoara.


Vor fi cazați în căminele UPT şi li se vor asigura masa şi transportul. Elevii vor participa la cursuri non-formale, vor vizita Experimentarium TM, firme din Timișoara, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, vor desfășura activități sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la diverse seri sociale.

Cei mai mulţi dintre participanţi provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat.

Peste 50% dintre cei care au participat anul trecut la şcoala de vară au devenit studenţi la Politehnică. De asemenea, voluntarii de anul acesta sunt participanți ai edițiilor precedente, iar coordonatorul proiectului, student la UPT, a fost şi el prezent la prima ediţie a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.