Alarmant. Zeci de locuitori din vestul țării, victime ale traficului de persoane

Alarmant. Zeci de locuitori din vestul țării, victime ale traficului de persoane

0
DISTRIBUIȚI

Statistici îngrijorătoare făcute publice de Centrul Regional Timișoara al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. 30 de persoane din vestul țării au fost traficate, doar în primele șase luni ale acestui an. Majoritatea victimelor traficului de persoane din Timiş este exploatată sexual, iar din județul Arad, prin muncă.

“Centrul Regional Timișoara lucrează la nivelul a trei județe: Timiș, Arad și Caraș-Severin. În primele șase luni din acest an, au fost identificate 30 de victime. Fiecare județ are cumva o împărțire a lui.


În Timiș predomină exploatarea sexuală, în Arad exploatarea prin muncă, iar în Caraș-Severin – exploatarea sexuală și pornografia. Noi oferim partea de asistență a victimelor. În general, avem mai puține victime cu facultate, însă ce am observat pe partea de exploatare sexual este că victimele provin dintr-un anumit tip de mediu. Fie că provin din familii divorțate, centre de plasament, poate părinții au rămas împreună și nu le-au oferit acel ceva de care au avut nevoie în copilărie, ajung să creadă pe oricine și așa ajung în situația asta”, a explicat Claudia Gudiu, inspector în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara.

Reprezentanții centrului le recomandă persoanelor care doresc să plece la muncă în străinătate să verifice, în primul rând, dacă locul de muncă există, sunând la numărul de telefon 0800 800 678.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.