Protestul din 10 august – faza pe audieri. Cine a ajuns la...

Protestul din 10 august – faza pe audieri. Cine a ajuns la Parchetul General

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul şi primarul general al Capitalei s-au prezentat, în această dimineaţă, la sediul Parchetului General, la audieri în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul diasporei din 10 august, de la Bucureşti.

Prima care a ajuns la Parchet a fost Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei. După audieri, Cliseru a negat că ar fi făcut declaraţii, în faţa procurorilor, cu privire la protestul din 10 august. ”Aici fiind un Parchet mai sunt și alte dosare. Nu am venit cu dosarul acesta. Nu am mai fost citată. Daca o să mai fiu, o să vin”, a declarat Speranţa Cliseru, potrivit Mediafax.

În faţa procurorilor s-a prezentat, astăzi, şi primarul Capitalei. La finalul a aproape trei ore de audieri, Gabriela Firea le-a spus jurnaliştilor că, după părerea sa, s-a încercat ca prefectul Bucureştiului să fie scos ţap ispăşitor.

„S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva, desigur, sunt subiectivă, faptul că nu are nicio vinovăţie.


Nu avea cum să aibă acces prefectul la secrete de serviciu şi ordine militare. Nu avea certificat ORNISS şi acces la astfel de informaţii. Nu a făcut altceva decât, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei, să contrasemneze acel ordin, care fusese deja scris întocmai de catre reprezentantul Jandarmeriei”, a declarat Firea, citată de Mediafax.

De altfel, Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, a fost invitată astăzi şi la Comisia de Apărare din Senat, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan şi comandantul Jandarmeriei, Laurențiu Cazan.

UPDATE Audierile din Comisia de Apărare, anulate

Parlamentarii din Comisia de Apărare a Senatului au eliminat, astăzi, de pe ordinea de zi punctul referitor la audierea prefectului Capitalei şi a ministrului de Interne, deşi Speranţa Cliseru venise deja la audiere, scrie Hotnews. Modificarea de pe ordinea de zi a fost făcută la propunerea senatorului PSD Şerban Nicolae.

Foto: Facebook/Ministerul Public

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.