Flăcări uriaşe la o casă din judeţul Arad – o persoană a...

Flăcări uriaşe la o casă din judeţul Arad – o persoană a suferit răni grave; aproape tot ce era în gospodărie s-a făcut scrum FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Incendiu puternic ieri, în satul Secaci, din comuna Craiva, județul Arad, în urma căruia o bună parte a bunurilor agonosite de o familie au fost mistuite de flăcări. Condiţiile meteo nefavorabile şi faptul că sursa de apă se afla la câţiva kilometri distanţă au făcut intervenţia pompierilor extrem de dificilă.

Primul echipaj a sosit la fața locului din partea Gărzii nr. 1 de Intervenție Ineu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și cinci subofițeri. Flăcările se manifestau violent, în special la anexele locuinței, folosite pe post de magazii. O căpiță de fân fusese deja cuprinsă de flăcări, dar și un tractor aflat în curte. Vântul a înrăutățit semnificativ situația, existând pericolul ca incendiul să cuprindă alte trei case din apropiere și anexe ale vecinilor.

Întrucât cea mai apropiată sursă de alimentare cu apă se afla în comuna Tăgădău, la 8 kilometri distanță, la fața locului s-au mai deplasat alte cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

Salvatorii au avut nevoie de opt ore pentru a lichida în totalitate incendiul în urma căruia aproape totul s-a transformat în scrum.


Bilanțul este devastator: au ars 600 mp din acoperiş, un tractor, o instalație de erbicidat, două căruțe, 11 tone de porumb, 10 tone de fând, mobilier, lemn de foc și 4 magazii. O persoană s-a ales cu arsuri de gradul I pe mâini și pe față, iar alte două au suferit atacuri de panică, având nevoie de îngrijiri medicale. Casa a fost salvată.

Folosirea focului deschis în spatii deschise este cauza probabilă stabilită de pompieri. Se presupune că proprietarul a aprins focul afară, pentru a fierbe mâncarea animalelor și l-a lăsat nesupravegheat, în ciuda condițiilor meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.