Noi detalii despre arestarea Elenei Udrea. Şeful Interpol Costa Rica: Faptul că...

Noi detalii despre arestarea Elenei Udrea. Şeful Interpol Costa Rica: Faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare

1
DISTRIBUIȚI

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni, a anunţat, ieri seară, într-o conferinţă de presă, şeful Interpol Costa Rica. Autorităţile române trebuie să finalizeze cererea de extrădare în acest interval de timp.

Fostul ministru al Turismului şi fosta şefă a DIICOT au fost reţinute, ieri, în timp ce se plimbau pe stradă. Pe numele celor două exista un ordin internaţional pentru capturare şi extrădare în România.

”Guvernul României are la dispoziție două luni pentru a finaliza cererea de extrădare. De asemenea, și cele două persoane pot face demersuri pentru a împiedica acest proces.


(…) Au făcut cerere pentru a obține azil. Trebuie să așteptăm să se soluționeze. Faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare. Cel puțin nu în acest moment”, a declarat Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica, citat de stirileprotv.ro.

Faţă de informaţiile pe care le deţineam până în seara asta, punctul meu de vedere era că şansele de extrădare sunt foarte reduse, dar am văzut că lucrurile se schimbă într-un anume fel. Nu ştiu de ce. Impedimentul cel mai important pentru extrădare era copilul din punctul meu de vedere. Am auzit însă un punct de vedere de la Interpol conform căruia nu ar fi un impediment copilul la extrădare şi că ar fi fost un impediment major dacă tatăl ar fi fost costarican. Eu îmi doresc ca Elena Udrea să ajungă în ţară şi ea şi-ar dori, dar mi-aş dori ca toate aceste afaceri judiciare să fie soluţionate corect. Şi ea şi-ar dori să îşi crească copilul în ţară”, a spus avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, la Digi24. 

La data la care Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” (5 iunie 2018), fostul ministru se afla deja în Costa Rica. În ceea ce o priveşte pe Alina Bica, aceasta a fost condamnată de Instanţa supremă la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului (26 iunie 2018).

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.