Reacția primarului Robu cu privire la contabila șefă condamnată definitiv de la...

Reacția primarului Robu cu privire la contabila șefă condamnată definitiv de la Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, susține că habar nu are ce se întâmplă în cadrul Colterm, cel puțin atunci când vine vorba de noi angajări în cadrul companiei de termoficare a orașului.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în cadrul Colterm se ofereau prime unor angajați, în timp ce alții erau trimiși în șomaj tehnic și nu-și primeau salariile, sau că fratele directorului comercial a fost angajat consilier de dezvoltare personală al directorului general. În ambele cazuri, Nicolae Robu a declarat că nu a fost informat.

În urmă cu câteva zile, PRESSALERT.ro a făcut public și faptul că, de curând, directorul general Emil Șerpe a semnat contractul prin care a fost ocupată funcția de contabil șef de către Angela Borțoi.

Angela Borțoi a fost directorul comercial al Companiei de Transport Public Arad și împreună cu șefa sa a fost în mijlocul unui scandal de proporții după ce jurnaliștii de la Special Arad au descoperit o serie de afaceri dubioase.


În cazul Angelei Borțoi, procurorii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru conflict de interese după ce firma soțului său a încheiat contract cu compania de stat pentru a se ocupa de reclamele de pe autobuze și tramvaie. Borțoi s-a declarat vinovată de toate acuzațiile și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii.

În urma acestuia, Judecătoria Arad, în 18 octombrie 2017, a găsit-o vinovată de săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese și a condamnat-o la șase luni de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de doi ani și șase luni. Sentința a rămas definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părți.

Pe de altă parte, astăzi, Nicolae Robu ne-a declarat că nu a știut nimic despre faptul că Angela Borțoi a fost angajată în cadrul Colterm, dar că se va informa.

„Nu știu nimic. Nu știu, nu mă implic în angajări, chiar nu știu nimic. O să mă interesez să văd despre ce e vorba”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.