Statul-agresor

Statul-agresor

0
DISTRIBUIȚI

Bun, acum că ne-am liniștit după referendumul cu cântec, cred că e timpul să ne întoarcem la România reală. Dar nu ajungi oricum sau imediat la ea. Mai întâi, trebuie să treci prin vuietul politicii, prin scandalurile zilei, prin mondenități, amantlâcuri pe canapele televizate, prin zeci și zeci de alte Românii. Iar cand ajungi, descoperi frumusețe crudă, dar și mult „of”, mult sictir și o extraordinară tristețe. În țara asta locuiește femeia aceea pe care am văzut-o cu toții zilele trecute la mai multe posturi TV, sechestrată de bărbatul care cică era „iubitul” ei. O ființă înfrântă, filmată cum era forțată să-și ceară iertare în genunchi pentru niște cuvinte. Psihopați și victime există în univers de când lumea, peste tot.


Ce e însă mai rar pe la alții e că acestea din urmă, în țara noastră, sunt ignorate și chiar tratate cu dispreț. În România reală, cei care trăiesc normal spun, de multe ori: dacă e așa de rău, de ce nu pleacă? (Legat de copii): lasă că și el/ea e bun/bună, e prea obraznic, și așa mai departe. Victima este, în general, de vină, nu se poate să ia bătaie „chiar pentru nimic”. România este guvernată de cultura agresorului, o are și bărbatul care își altoiește nevasta că are „gura mare”, și părintele care-și lovește copilul că a îndrăznit să fie copil, și autoritățile deținătoare de arme și pulane, și Codrin Ștefănescu sau Liviu Dragnea.

Agresorul este pe poziție de forță și după ce a ieșit totul la iveală. Poate de aceea, în cazul femeii ținute captivă de concubin, autoritățile susțin, nonșalante, că știau de această situație și că s-au făcut câteva anchete. În traducere, această ființă a fost lăsată într-un coșmar, fără vreo promisiune de salvare. Nu i-a fost întins nici măcar un deget…

Nu ne dăm seama de gradul în care ne scad rezervele de umanitate. Într-un stat în care protecția socială nu este altceva decât un job de mutat hârtii pentru diverși protejați de partid, faptul că, într-un viitor îndepărtat, doi homosexuali ar putea cere dreptul să se căsătorească legal este cea mai mică problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.