Alegeri în PSD Timiș – cel mai probabil, anul viitor. Deputatul Matei...

Alegeri în PSD Timiș – cel mai probabil, anul viitor. Deputatul Matei Suciu vrea să candideze

0
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș va organiza alegeri interne cel mai probabil anul viitor. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD de Timiș Matei Suciu, care a precizat că oricum din poziția de președinte interimar al partidului, Călin Dobra are aceleași drepturi ca și în cazul în care ar fi fost ales.

“Nu aș putea să vă zic (n.r. dacă vor fi organizate alegeri anul acesta), mai este o lună funcțională, după aceea încep sărbătorile de iarnă. Cu siguranță că s-ar putea să avem aceste alegeri în anul viitor. Ideea este că domnul Dobra este președinte interimar al partidului și din această poziție poate foarte ușor să se ocupe, să răspundă de toate sarcinile, pentru că n-are mai puține drepturi sau n-are mai multe îngrădiri din această funcție, decât ar avea dacă ar fi președinte al PSD Timiș ales”, a precizat Matei Suciu.

Deputatul a afirmat că va candida pentru o funcție în cadrul filialei.


“Cu siguranță voi candida și eu pentru o funcție, nu voi candida pentru funcția de președinte al PSD Timiș. Eu îl susțin pe Călin Dobra pentru că a început un proiect destul de important, pentru că din poziția de lider local, respectiv de președinte al consiliului județean, consider că, colegul nostru Călin Dobra poate mai bine decât mine sau alți colegi de la București să se ocupe, să țină legătura, să fie alături de cei 56 de primari pe care-i avem”, a conchis Matei Suciu.

Suciu a ajuns deputat în această legislatură după ce Sorin Grindeanu a fost numit premier, iar Călin Dobra a renunţat la mandat pentru preşedinţia CJ Timiş. Anterior, Matei Suciu a fost senator PSD de Timiş. ANI a stabilit, iar ulterior instanţa a confirmat, că în perioada decembrie 2012- ianuarie 2014, social-democratul s-a aflat în incompatibilitate, deţinând simultan funcţia de senator şi cea de administrator a două firme. Deşi incompatibilitatea este sancţionată cu pierderea mandatului, deputaţii nu au vacantat nici până acum poziţia sa.

Conducerea centrală a PSD a decis, la începutul lunii octombrie, să amâne alegerile interne din organizaţiile conduse interimar, printre care şi cea din Timiş, iar noul calendar ar urma să fie stabilit într-un viitor Comitet Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.