Ciripit de păsări și susur de izvoare în incinta Consiliului Județean Timiș:...

Ciripit de păsări și susur de izvoare în incinta Consiliului Județean Timiș: Mădălin Luca, porții izbutite de folclor autohton cu sunete electronice VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1243921053">
Mădălin Luca a susținut un concert în sala multifuncțională a CJ Timiș

Concertul susținut ieri seară de Mădălin Luca în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș le-a oferit spectatorilor un moment mirific de folclor tradițional „îmbunătățit“ cu o pleiadă de efecte electronice. Suntele create în cadrul întâmplării muzicale derulate sub șăgalnica titulatură de Folklortronik s-au suprapus cât se poate de reușit peste superbul peisaj tomnatic cu care ne înconjoară natura în aceste zile.

Susurul de izvoare și mini–orchesta omniprezentă în ciripitul păsărilor au colorat dibaci spectrul universului sonor închipuit de naistul timișorean, iar întregul spectacol a avut rolul de a crea o stare de spirit romantică. Este bineștiut faptul că vocile de păsări, fixate în structurile creierului uman, reprezintă un stimul asociat cu noțiunea de bucurie. Acesta a fost efectul spectacolului în care Mădălin Luca a venit cu un melanj de sound-uri naturale amestecate cu nai și efecte electronice.

Concertul a început cu un speech al artistului în care i-a mulțumit lui Johnny Bota (liderul formației Bega Blues Band) pentru ocazia de a evolua în această incintă, după care, preț de aproximativ 90 de minute, artistul „s-a jucat“ la diversele controllere și loop-uri așezate în fața sa. Repertoriul a inclus incursiuni în folclorul autohton, iar momentele cele mai interesante au fost cele în care sunetele naiului s-au armonizat cu diverse synth-uri sau loop-uri provenite din spectrul muzicii electronice. Se prea poate ca pentru spectatorii trecuți de o anumită vârstă, asocierea aceasta între sunete naturale și artificiale să fie puțin forțată, dar urechile obișnuite cu astfel de experimente reușesc să treacă peste conservatorism și să se delecteze pe deplin cu astfel de „combinații“.

Ca la orice eveniment live, nu toate improvizațiile de moment au fost „ca la carte”, existând pe parcursul recitalului și momente mai puțin reușite, dar una peste alta, Foltronik-ul a fost o experiență interesantă, care merită ascultată pe viu. Se prea poate ca, dacă pe viitor, artistul care a absolvit cursurile Facultătii “Richard Oschanitzky” din Timișoara va insista mai mult pe beat-uri și loop-uri mai moderne, spectacolul să capete și mai mult șarm. Până una alta, ideea lui Mădălin Luca de a juxtapune piese din folcorul autentic cu delay-uri și alte minunății tehnice electronice este inspirată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.