Invazia șobolanilor DJ

Invazia șobolanilor DJ

2
DISTRIBUIȚI

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că în zilele noastre, orice posesor de conexiune de internet a devenit brusc specialist. Fiindcă prețul aparatelor foto a devenit „lejer“, șobolanii care au lipită eticheta de imbecil pe frunte au devenit peste noapte fotografi. Îi vezi la evenimente mai mult sau mai puțin oficiale, unde reușesc adesea să se facă de râs.

Fenomenul este valabil cam în orice domeniu de activitate și are o explicație pe care celebrul Umberto Eco a sintetizat-o cât se poate de adecvat: „E invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.


Dacă ajungem la capitolul cultură muzicală, lucrurile-s idem. Carevasăzică, se presupune că dacă ai ascultat mai mult de cinci – șase genuri muzicale la viața ta, ești valabil. Și ce faci cu această „valabilitate“? O transformi în DJ-ială. Că doar n-o fi atât de greu. Piesele se mixează automat, patronii de chichinețe unde urlă muzica-n miez de noapte sunt tot mai mulți, „treaba“ merge ca pe roate. Până aici, nimic deosebit, căci astea-s vremurile.

Mai departe, șobolanii de modă nouă care au invadat pupitrul de mixaj se remarcă prin trei elemente mari și late: sunt insipizi, incolori și inodori. Mixează aceleași melodii care se perindă la radiouri cât e ziua de lungă, pun câte o piesă cu Aretha Franklin doar atunci când artistul respectiv trece în lumea cealaltă și excelează la capitolul slugărnicie. Face flyere, cumpără marfă și, dacă situația o cere, poate fi și ospătar. Totul pentru club. Desigur, nimeni n-are pretenţia ca fiecare amator de muzică din ziua de azi să cunoască pe de rost discografia lui Frank Zappa sau care este BPM-ul noului single VNV Nation.

Ideea e că dacă te consideri „profi“ și ai tupeul să afirmi că te descurci cu mai multe genuri muzicale, poartă-te ca atare. Pune mâna pe o carte și încearcă să creezi ceva frumos. Fiindcă, altfel… ești doar un șobolan care se învârte printre cocalarii care sunt înconjurați de patinatori care emană giga–prostie în jurul lor.

2 COMENTARII

  1. Ce discurs de toata jena. De ce nu merge nimic in tara asta? Hai sa zicem in domeniul artelor, fiindca nu exista incurajare in domeniul asta. Adica o incercat sa faca cineva sa fie dj, si critica este esti un sobolan, nu ceva concret. Poate nu s ei cei mai buni dj, dar mortii masii, incearca, si vii tu mare jurnalist de doi bani si zici ca s sobolani, nu ca s dj prosti sau ceva critici reale la treaba lor, nu, is sobolani. Asta i Romania, incearca cineva sa faca ceva si toti „desteptii” (care nu s chiar asa destepti) se baga si comenteaza. Mi se pare foarte ok sa comentezi, dar zi si tu ceva concret care sa ne ajute ca societate, si sa i ajute pe dj ii aia sa faca o treaba mai buna daca nu esti multumit. Apropo, articolul emana giga-prostie si mai mult de atat, giga-mediocritate. Si apropo, din articolul tau chiar nu reiese clar de ce is sobolani oamenii astia, tot ce reiese is ca probabil is cocalari si ca tie nu ti place de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.