Pe asistații sociali din Timișoara nu-i sperie amenințările primarului Robu. Prea puțini...

Pe asistații sociali din Timișoara nu-i sperie amenințările primarului Robu. Prea puțini vin să dea cu mătura pe străzi

0
DISTRIBUIȚI

asistati sociali

Nicolae Robu se lăuda, săptămâna trecută, că a găsit o soluție prin care Horticultura să reușească cu brio să golească coșurile de gunoi și să măture străzile. Astfel, edilul a anunțat că cei 42 de asistați sociali din Timișoara, care sunt și apți de muncă, le vor da o mână de ajutor angajaților de la Horticultura. De altfel, acest lucru s-a întâmplat încă din această săptămână, edilul postând pe pagina sa de Facebook un filmuleț cu câțiva asistați sociali care dădeau cu mătura pe o stradă aflată în centrul orașului.

Totuși, primarul Timișoarei a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că beneficiarii de ajutor social nu se tem că li se va tăia indemnizația, motiv pentru care nu prea vin la muncă.

Astfel, astăzi, au ajutat angajații Horticultura doar cinci asistați sociali, iar ieri, șapte dintre aceștia. Aceștia primesc o indemnizație lunară în valoare de 142 de lei pe lună, iar, potrivit legii, trebuie să presteze între cinci și șapte zile de muncă în folosul comunității.

“Pentru partea de golire a coșurilor de gunoi, măturat domeniul public, străzi, piețe și spălat, răspunderea este a Primăriei Timișoara.


Primăria Timișoara nu a reușit, din păcate, să încheie prin licitația organizată contract cu niciun operator și s-a creat o situație de forță majoră. A trebuit să delegăm această parte de salubrizare către Horticultura. Evident că nu are suficienți oameni și utilaje pentru așa ceva. Atunci am procedat în felul următor. Am profitat de faptul că este mai puțin de lucru la spațiile verzi, iar lucrătorii care de obicei se ocupă de spații verzi, în această perioadă vor fi puși la salubrizare. Dar nu sunt destui nici așa. Atunci am hotărât să îi dăm ca ajutoare pe asistații sociali. Dincolo de umplerea unui gol de forță de muncă, am vrut să se vadă și simbolistica acestei decizii. Nu este normal ca unii să primească bani de pomană de la cei ce muncesc pentru ca ei să lenevească și să trăiască din pomană de la alții. Este un exemplu de asistență socială nocivă. Am vrut să dăm exemplu că noi în Timișoara îi punem la muncă. Avem 42 de asistați sociali în Timișoara care primeau bani fără să facă nimic și sunt apți de muncă. Se pare că nu vin toți la muncă”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei i-a amenințat pe asistații sociali care refuză să vină să lucreze că nu se joacă, iar dacă nu le vor da o mână de ajutor angajaților de la Horticultura în curățenia stradală, nu vor mai primi niciu leu.

“Vor vedea că nu mai primesc niciun ban. Ei cred că se joacă, cu mine nu se joacă, nu mai văd niciun ban. Dacă nu vine niciunul, nu-și primește niciunul banii, să fie clar”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.