Cine – concert de avangardă cu duetul Karpov Not Kasparov, la Timișoara...

Cine – concert de avangardă cu duetul Karpov Not Kasparov, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Karpov Not Kasparov va susține un cine concert de avangardă la Timișoara

Duetul Karpov not Kasparov revine în orașul nostru pentru un cine-concert la o serie de scurt-metraje din perioada avangardei franceze. Valeriu și Eduard revin în Timișoara sâmbătă, 22 decembrie, la Reflektor Venue unde vor interpreta live coloana sonoră pentru filme de Marcel Duchamp, Fernand Légere, René Claire dar și pentru două lucrări senzaționale realizate de genialul cine-pionier Georges Méliès. Evenimentul face parte din seria de cine-concerte începute după succesul obținut cu filmul „Happiness” (1934) pe care Karpov Not Kasparov l-a prezentat în ultimii 4 ani pe scene culturale din țară dar și din Europa.

Eroi locali ai Bucureștiului și în același timp turiști muzicali destul de activi prin Europa, Karpov not Kasparov fac muzică după reguli de șah – folclor oriental mixat cu sunetele ringurilor de dans ale anilor ’80. Istoria jocului de şah sonor între sintetizator şi percuţie (cum îşi alintă muzica cei doi componenţi ai proiectului Karpov Not Kasparov) a început încă din toamna anului 2011 cu un E.P. numit „Soundtrack For A Game Of Chess“, care a fost urmat la doi ani diferenţă de partea a doua şi mai apoi de un album. După cum era de aşteptat, piesele scoase la lumină de Valeriu şi Eduard au reuşit să facă furori prin cotloanele underground-ului românesc, iar, odată cu apariţia discului Soundtrack for a Game of Chess (The Vocal Edits), la casa de discuri Fiver House Records, muzicienii au avut parte de o recunoaştere deosebită din partea melomanilor.


Una din piesele cele mai cunoscute ale celor de la Karpov Not Kasparov este cea dedicată celebrei Elisabetha Polihroniade, care demonstrează că băieţii se ştiu bine de tot şi cu incursiunile în free – jazz şi experimental music. Karpov Not Kasparov îmbină într-un mod radios sound-urile 80s cu electro–pop – ul francez al unor Justice sau General Eletricks peste care se aude un clipocit fin de Dâmboviţa.

Biletele pentru concertul care va începe la ora 22 costă 20 lei în avans, urmând ca la intrare să coste 30 lei. Concertul va fi urmat de un after – party cu intrarea liberă.

La începutul anului viitor, duetul Karpov Not Kasparov va participa la Eurosonic Noorderslag, cel mai mare showcase de trupe din Europa, organizat în Olanda, la Groningen, în perioada 16 – 19 ianuarie 2019. Timp de patru zile, aproximativ 350 de trupe din Europa vor susține concerte în locuri diferite din centrul orașului Groningen, în fața reprezentanților festivalurilor de renume de pe întregul continent și nu numai. De numele Eurosonic Noorderslag este legat nu doar debutul unor trupe pe scena marilor festivaluri internaționale, ci și ETEP (European Talent Exchange Programme), Programul european de schimb de talente, lansat în 2003. Principalul obiectiv al inițiativei este acela de a promova tineri artiști europeni, aflați la începuturile carierei, în cadrul festivalurilor internaționale de top.

happiness1934promo from Karpov not Kasparov on Vimeo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.