Cum ar putea fi evitată căderea copacilor din Timișoara în timpul ninsorilor...

Cum ar putea fi evitată căderea copacilor din Timișoara în timpul ninsorilor sau al furtunilor

0
DISTRIBUIȚI

crengi timisoara

USR Timiș a găsit soluția astfel încât în Timișoara să nu mai cadă copaci din cauza zăpezii sau în timpul unei furtuni puternice. Astfel, reprezentanții partidului le propun angajaților din Primăria Timișoara să achiziționeze un „scanner” pentru arbori. Este vorba despre un tomograf pentru copaci, care poate detecta starea rădăcinilor.

„Mii de arbori au fost doborâți de furtuna din septembrie 2017. Crengile a sute de copaci au fost rupe din cauza ninsorilor din această iarnă. De ce? Pentru că cei din primărie nu știu cu acuratețe care sunt copacii sănătoși și care cei bolnavi. Care vor rezista la următoarea furtună și care nu.


USR Timișoara propune ca în bugetul pe 2019 al orașului să fie alocată o sumă pentru un aparat care indică exact starea arborilor din oraș. Acest dispozitiv, un tomograf pentru copaci, îi va ajuta pe angajații Direcției de Mediu din primărie să detecteze din timp putregaiul din trunchi și să evalueze starea rădăcinilor. Vrem sa fim în siguranță când mergem pe stradă, vrem să nu mai avem copaci prăbușiți peste mașini, însă și să nu mai tăiem arbori în neștire. Un copac crește în zeci de ani și e pus la pământ de drujbe în câteva zeci de minute”, a informat USR Timiș.

Potrivit reprezentanților filialei județene a partidului, investiția într-un astfel de tomograf pentru arbori este una minimală, care se ridică la aproximativ 66.000 de lei.

„Am trimis încă de la sfârșitul anului trecut o scrisoare oficială către primărie, iar acest proiect e doar unul dintre cele prezentate. Sperăm ca domnul Nicolae Robu să țină cont de ideile pe care i le-am trimis, idei pentru o Timișoara modernă, în care să vrei să trăiești”, au conchis reprezentanții USR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.