Reîncep lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara. Când speră...

Reîncep lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara. Când speră primarul Robu că se vor finaliza

1
DISTRIBUIȚI

După ani întregi de blocaje, în perioada imediat următoare vor reîncepe lucrările la Sala Polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara, care va avea 2.500 de locuri. Lucrările au început în 2010, pe vremea când rector al instituției era Nicolae Robu, și ar fi trebuit finalizată în vara anului 2015. În 2016 a fost reziliat contractul cu firma constructoare, Maretti, care a intrat în insolvență și întrerupsese lucrările încă din 2014.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că a fost desemnată o nouă firmă, în urma organizării unei licitații, care să continue lucrările.

„S-a semnat contractul, în sfârșit, pentru continuarea lucrărilor. Nu știu cum se cheamă firma. Nu este înghesuială la astfel de lucrări. Avem o problemă, vedeți că organizăm licitații și câteodată nu vine nimeni. Licitația aceasta a fost organizată de Universitatea Politenica. Eu am început acea sală și ea a fost dusă până foarte departe, în câteva luni se poate finaliza totul acolo, cred că și în trei luni s-ar putea finaliza. Mă rog, nu știu ce modificări de legislație au mai apărut între timp.


Ea a ajuns într-un stadiu foarte avansat când, din motive ce țin de firma/firmele implicate care au ajuns să aibă probleme, lucrurile nu au mai mers. Prima parte, când eu eram rector, a mers foarte bine, s-a ridicat spectaculos, aș putea spune. Universitatea Politehnica a fost interesată, evident, de continuarea lucrărilor până la finalizare și după ce nu am mai fost eu rector, dar independent de interesul noii conduceri, au apărut probleme cu firma respectivă. Ce vină are conducerea unei universități sau a unei primării când o firmă are probleme”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, deși există un parteneriat semnat între municipalitate și Universitatea Politehnica, astfel că problema financiară era rezolvată încă din 2013, nu s-a mai putut lucra pe șantierul noii săli polivalente de ani întregi.

„Nu s-a mai lucrat ca să poată fi și folosiți banii pe care Consiliul Local Timișoara a hotărât să-i aloce pentru finalizarea acelei săli în parteneriat cu Universitatea Politehnica, urmând ca sala să și fie o coproprietate între cele două instituții, Universitatea Politehnica, respective municipiul Timișoara. De atunci și până acum s-au mai întâmplat multe, că s-au mai schimbat anumite normative, că s-a mai făcut o expertiză, că s-a impus să se mai intervină la ceea ce era făcut, și abia acum s-a ajuns să se semneze un contract de lucrări, de continuare a acelei investiții. Eu sper că în 2019 acea sală va fi dată în folosință. Este tot ce pot să vă spun, sper să fie dată în folosință. Pot adăuga că nu are nimeni motive să-și dorească mai mult ca mine, îmi doresc și din postura de cetățean al acestui oraș, și din aceea de primar al orașului, și în plus îmi doresc și pentru că eu am inițiat acel proiect și l-am dus ca rector până foarte departe”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Poate ne spune primarul cine a castigat prima licitatie pe ce loc era la licitatie.ce lucrari de toata jena a mai facut la baza 2,poate ne povesteste de pabul King.poate ne spune cat a fost parandaratul la acea licitatie.cum a ajuns primaria cofinantor la sala.vai cate intrebari mai sunt.Daca eram robu azi taceam din gura,poate se sesiseaza DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.