Ministrul Sănătății, în vizită la un bebeluș născut prematur, la Timișoara: Am...

Ministrul Sănătății, în vizită la un bebeluș născut prematur, la Timișoara: Am intervenit pentru a fi transferat

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății s-a aflat, astăzi, la Timișoara, unde a vizitat mai multe spitale din oraș și s-a întâlnit cu directorii unităților medicale din județul Timiș. Spre seară, Sorina Pintea a mers la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru a vedea stadiul lucrărilor la noul corp de clădire, dar și pentru a vizita un bebeluș născut prematur în urmă cu două luni.

„Era vorba de un prematur care necesita transferul într-o instituție de grad superior. Ca de obicei, atunci când nu se rezolvă, se ajunge la ministrul Sănătății, dar pentru că ministrul nu poate să sune în fiecare minut, am delegat o consilieră care a dezvoltat o relație cu acel bebeluș, informându-se aproape zilnic despre starea lui. Acum i-am adus niște hăinuțe.


A fost un caz mai deosebit. Acum are 2.200 de grame”, a afirmat Sorina Pintea, înainte de a vizita bebelușul.

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, copilul s-a născut prematur, având 900 de grame la naștere și a fost transferat de la Slatina la Timișoara.

„Sunt momente și cazuri unde nu se respectă traseul procedual, oamenii intră în panică și sună la Ministerul Sănătății. Există maternități în țară de gradul doi care nu pot trata acest gen de copilași. Regulamentul spune că ei se transferă în maternități de gradul trei, care pot trata acești copii. Nu s-a respectat procedura, lumea a intrat în panică, s-a intervenit la minister și am început noi să dăm telefoane, știind că este o cursă contracronometru. Nici noi pe undeva nu am respectat procedura. Nu este normal ca un ministru să sune, se întâmplă frecvent, nu mă deranjează, dar nu ar trebui să se întâmple. Există niște proceduri,pe care le vom relua, pentru că ne-am dat seama că nu se aplică întocmai, nu se cunosc și până la urmă e vorba și de o voință de a face bine. Astfel de lucruri ar trebui să se întâmple firesc, nu ministrul să sune să spună că are nevoie de ajutor”, a precizat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a anunțat că va aloca 15 milioane de lei pentru ca noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara să poată fi finalizat în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.