Motivul pentru care Primăria Timișoara a ratat finanțarea de peste 20 de...

Motivul pentru care Primăria Timișoara a ratat finanțarea de peste 20 de milioane de euro pentru cumpărarea celor 50 de troleibuze cu motor electric

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara nu va mai cumpăra troleibuze cu motor electric. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, reprezentanții municipalității au făcut public faptul că primăria a ratat finanțarea de peste 20 de milioane de euro, bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru achiziționarea celor 50 de troleibuze cu motor electric. Nicolae Robu susține că proiectul a fost respins pentru că șase pagini din documentație nu aveau ștampila conform cu originalul. Primarul Timișoarei consideră că, de fapt, nu s-a dorit alocarea banilor către orașul nostru.

„La troleibuze, în mod surprinzător, toate au fost respinse, pentru noi, pentru Cluj, pentru Constanța, pentru Iași. La noi încă a fost observația cea mai, este, cum să vă spun, o să fiți indignați: șase pagini din toată documentația, șase pagini pe o Hotărâre de Consiliu Local nu aveau ștampila conform cu originalul. Trebuia să fim înștiințați în decembrie și aveam posibilitatea să depunem contestație.


Nu ne-a anunțat nimeni nici astăzi și noi intentăm proces pentru asta. Nu ne-a anunțat nimeni, domnul viceprimar Diaconu s-a uitat pe site și a descoperit ceea ce vă relatez acum”, a anunțat Nicolae Robu, în plen.

Pe de altă parte, Laura Chindriș, consilier local ALDE, a ținut să-l întrebe pe primarul Robu „cum e posibil ca în Timișoara să pierdem aproape 21 de milioane de euro pentru că pe șase pagini nu s-a trecut ștampila conform cu originalul și nu s-a semnat? Cum este posibil?”.

Nicolae Robu a răspuns că este „inadmisibil” ceea ce s-a întâmplat, precizând că proiectul ar fi fost respins pentru că nu ar fi fost bani suficienți.

„Așa ceva este inadmisibil, nu au fost bani, asta este presupunerea mea, și s-a vrut să meargă la București. De ochii lui s-a dat la București aproape toată suma, aproape de ochii lumii s-au dat și la Brașov, unde este un primar independent, în speranța că poate va fi convins să nu mai fie independent. În rest, peste tot s-a respins pe motive conform cu originalul, dar la alții mai mult. Noi aveam și originalul depus. Originalul era depus și din exemplarul copie, pe șase pagini au considerat că nu trebuie pus că cică pe legi și pe hotărâri de consiliu local, care și ele au statut de lege, nu se pune conform cu originalul, așa spun juriștii. Noi nu am avut decât șase pagini, alții au avut toată”, a precizat Nicolae Robu.

În plen a luat cuvântul și Adrian Orza, consilier local independent, pentru a atrage atenția asupra faptului că dacă proiectul era perfect, nu existau motive de a fi respins. „Trebuie să respectăm legislația, că dacă acolo scrie că trebuie să punem conform cu originalul, așa depunem. Sigur că este păcat că pentru o chestie de genul acesta pierdem o așa finanțare. Eu cred că nu ne puteau respinge, dacă era ok făcut”, a adăugat Adrian Orza.

1 COMENTARIU

  1. D-na Adriana Mat,cu tot respectul ptr D-tra,dar actualele Troleibuze ce circula in Timisoara sunt cumva echipate cu motor pe benzina/diezel si au conenctate pantografele la firele electrice???stimata D-na/ra,troleibuzul circula pe baza de curent iar rotile tractoare sunt actionate de motoare electrice,deci cum puteti scrie in titlu acea grozavie ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.