MAE atenționează asupra unor amenințări teroriste în Macedonia de Nord

MAE atenționează asupra unor amenințări teroriste în Macedonia de Nord

0
DISTRIBUIȚI

MAE informează românii care vor să călătorească sau tranzitează Macedonia de Nord, că potrivit datelor transmise de Ministerul Afacerilor Interne local, vineri, au fost derulate operațiuni pentru prevenirea desfășurării unui atac terorist pe teritoriul țării.

„Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acționat pe baza unor informații privind iminența comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susținătoare ale ISIS”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Autoritățile din Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securității instituțiilor publice și în locurile aglomerate, potrivit sursei citate.

Prin urmare, MAE recomandă cetățenilor români să acorde atenție persoanelor din jur, să manifeste atenție sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale și să monitorizeze publicațiile locale pentru obținerea informațiilor actualizate de pe acest spațiu geografic.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.rowww.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.