Sprijin pentru școlile din Timiș în care învață copii speciali. Ce investiții...

Sprijin pentru școlile din Timiș în care învață copii speciali. Ce investiții a făcut consiliul județean

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș se laudă că a făcut investiții importante în școlile speciale din județ în care învață copii cu diferite deficiențe. Astfel, în ultima perioadă, au fost finanțate investiții atât în clădirile, cât și în dotările acestor unități de învățământ.

Printre școlile care au primit un sprijin din partea instituției se numără Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj, destinat în principal copiilor cu deficiență mintală.


Astfel, anul trecut, cu finanțare din partea Consiliului Județean Timiș, a fost finalizată construcția unui nou corp de clădire destinat terapiilor specifice. Suma alocată pentru acest obiectiv s-a ridicat la 800.000 lei. De asemenea, a fost achiziționat și un microbuz școlar necesar asigurării transportului copiilor care locuiesc în satele din apropierea Lugojului sau în zonele periferice, fără acces la mijloace de transport în comun.

„Sunt de părere că dacă nu investim în educație, condamnăm copiii la o viață mediocră. Astfel, am considerat necesar să aducem condițiile de studiu în normalitate, să eliminăm o barieră în dezvoltarea lor. Ceea ce am realizat la Lugoj anul trecut multiplicăm și la celelalte școli aflate în administrarea Consiliului Județean, în funcție de necesități. Chiar de curând, am lansat un proiect, pe fonduri europene, de reabilitare a școlii Iris din Timișoara”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Totodată, anul trecut au fost achiziționate două centrale termice, iar podul clădirii destinat internatului a fost ignifugat, pentru asigurarea securității la incendiu. De asemenea, au fost înlocuite conductele subterane de alimentare cu căldură la corpul de clădire al internatului școlii din Lugoj și au fost cumpărate materiale didactice necesare activității de terapie logopedică, dar și un instrument de evaluare pentru diagnoza psihoeducațională a copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.