Lista cu tinerii care vor primi teren gratuit de la Primăria Timișoara...

Lista cu tinerii care vor primi teren gratuit de la Primăria Timișoara pentru a-și ridica o casă, în sfârșit votată

0
DISTRIBUIȚI

prima casa

După mai multe tergiversări, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Timișoara a fost votată lista cu tinerii care vor beneficia de parcele gratuite de la municipalitate pentru a-și ridica o casă. Concret, în plen a fost aprobat atât tabelul nominal ierarhizat după punctaj al solicitanților de teren, precum și atribuirea parcelelor validate conform unei hotărâri de consiliu local de la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

„Scopul acestei acțiuni este de a sprijini tinerii din Timișoara la edificarea unor locuințe decente cu costuri reduse, având în vedere gratuitatea terenului pe durata existenței construcției”, scrie în expunerea de motive privind oportunitatea proiectului de hotărâre.

Pe listă se află 214 tineri, cu vârste între 18 și 35 de ani, însă doar 128 primesc o parcelă gratuită pe str.


Ovidiu Balea pentru a-și ridica o casă. Printre aceștia se numără și Sanda Greblă, fostă consilieră personală a primarului Robu, în prezent șefă a unui nou serviciu înființat în primărie, care ocupă poziția 125. Pe de altă parte, city-managerul Timișoarei, Robert Kristof, se află abia pe poziția 149, iar Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Robu, ocupă locul 132, astfel că nu vor primi un teren gratuit.

Urmează ca, în perioada următoare, solicitanții care apar pe tabelul aprobat astăzi să fie anunțați în scris asupra datei, orei și locului unde trebuie să se prezinte pentru preluarea parcelei, precum și asupra documentelor pe care trebuie să le prezinte.

Reamintim că 47 din cele 128 de terenuri au o suprafață de 252 de metri pătrați, iar restul de 276 metri pătrați. Pentru a primi o parcelă pe str. Ovidiu Balea, una dintre condiții pentru tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani a fost să aibă și un depozit bancar de 10.000 de euro.

Lista completă cu tinerii care vor beneficia de o parcelă gratuită este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.