Peste jumătate din locurile din clasa zero, ocupate în Timiș. Care sunt...

Peste jumătate din locurile din clasa zero, ocupate în Timiș. Care sunt școlile cele mai “vânate”

0
DISTRIBUIȚI

Părinții micuților din Timiș au luat cu asalt unitățile de învățământ din județ în prima săptămână a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar următor. Inspectoratul Școlar Timiș informează că până ieri, au fost depuse 3.406 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare. În total, în școlile din  județ sunt disponibile 6.150 de locuri, în 279 de clase zero. Conform reprezentanților ISJ Timiș, 2.881 de copii au fost înscriși în școlile de circumscripție, iar 525 în unități de învățământ aflate în alte circumscripții.

La fel ca în anii precedenți, părinții s-au înghesuit să-și înscrie micuții la școlile considerate de prestigiu, mai ales din Timișoara. Astfel, din datele făcute publice de ISJ Timiș aflăm că la Colegiul Național Bănățean au fost depuse deja 94 de cereri, fiind disponibile 125 de locuri în cele cinci clase pregătitoare cu predare în limba română, plus 18 cereri pentru clasa cu predare în limba germană. Și la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” au fost depuse 86 de cereri, fiind disponibile 100 de locuri în patru clase.

De asemenea, la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” sunt deja 104 cereri depuse pe 100 de locuri, în patru clase. În aceste condiții, reprezentanții unității de învățământ vor fi nevoiți să suplimenteze numărul de clase, dacă numărul copiilor înscriși va crește.


Totodată, Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” i-au fost alocate cinci clase pregătitoare, cu 125 de locuri, fiind depuse deja 78 de cereri.  De asemenea, la Școala Gimnazială Nr. 19 au fost depuse 113 cereri, fiind disponibile 125 de locuri, la Școala Gimnazială Nr. 24 – 149 cereri, fiind alocate 150 locuri, la Școala Gimnazială Nr. 30 – 139 de cereri, fiind alocate 150 locuri, iar la Școala Gimnazială Nr. 7 – 148 de cereri, fiind disponibile 200 de locuri.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar se desfășoară până în data de 22 martie. Părinții copiilor care urmează să meargă în clasa pregătitoare pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08.00 – 18.00.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Școlar Timiș listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, ISJ Timiș va centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.