Încă 15 blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic cu bani europeni....

Încă 15 blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic cu bani europeni. Vezi toate adrese unde se va lucra

0
DISTRIBUIȚI

La sediul Primăriei Timișoara au fost semnate, astăzi, noi contracte de finanțare pentru îmbunătățirea eficienței energetice. În total, încă 15 blocuri de locuințe vor fi reabilitate termic în cadrul a patru proiecte finanțate cu bani europeni, în cadrul Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

“917 apartamente sunt în total în aceste blocuri. Prin urmare, 917 familii vor beneficia de un consum mai mic de energie, emisia de CO2 va fi mai redusă și nu trebuie să neglijăm aspectul mai frumos al acestor blocuri în urma anvelopării. Am ajuns la 12 contracte semnate, mai sunt șase în analiză și sigur că suntem optimiști că și cele șase vor îndeplini condițiile pentru a ajunge în faza în care celelalte 12 au ajuns, să beneficieze de contracte de finanțare și să intre în faza de implementare. Pentru noi, eficientizarea energetică este foarte importantă. Am eficientizat consumul energetic la 50 de blocuri pe exercițiul anterior, iar acum avem 74 blocuri prinse în această eficientizare”, a declarat Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectelor este de peste 22 de milioane de lei.


Este vorba despre blocurile aflate pe străzile: Coriolan Brediceanu nr. 13-15, Calea Torontalului nr. 14, Dropiei nr. 7, Dâmbovița nr. 22/A, Mureș nr. 129, Martir Dumitru Jugănaru nr. 20, bl. 28, Bd. Take Ionescu nr. 39 și 57, Brândușei nr. 12, Deliblata nr. 21, Bd. Cetății nr. 50-52, Bd. General Dragalina nr. 31-37, Teiului nr. 11, Burebista nr. 8-12-14 și Calea Circumvalațiunii nr. 20 bl. 79/A.

“917 apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie în urma implementării proiectelor, vor fi reduse emisiile de CO2 și va fi îmbunătățit aspectul urbanistic al municipiului Timișoara. Sunt prevăzute diferite tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare și închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, reabilitarea termică a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel sub pod/terasă”, a informat Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

În total, 12 contracte de finanțare au fost semnate până în acest moment pentru reabilitarea termică a 49 de blocuri din Timișoara, cu bani europeni.

Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a declarat că, la finalul implementării proiectelor, timișorenii vor plăti facturi mai mici chiar și cu 40%.

“Pe lângă reducerea consumului, efect care este evident, am făcut verificări în mod direct, consumurile sunt la minim 40% față de valoarea pe care o aveau înainte, lucrările sunt puțin mai ample decât cele care au fost înainte. Se vor efectua lucrări la zona de acoperiș, lucrări care țin de zona comună”, a precizat Sorin Maxim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.