Nicolae Robu nu renunța la ideea ca Timișoara să aibă metrou. Din...

Nicolae Robu nu renunța la ideea ca Timișoara să aibă metrou. Din ce bani visează că ar putea fi realizat

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu nu renunță la ideea ca Timișoara să aibă o linie de metrou, despre care vorbește de câțiva ani. Primarul Timișoarei a precizat că, în acest moment, se discută de un program național prin care să fie realizate metrouri în orașele României cu o populație de peste 300.000 de locuitori.

“Nu mai este de actualitate ducerea liniilor de tren în subteran, întrucat CFR-ul a obținut finanțare europeană pentru adăugarea încă unei linii, tot pe tehnologia actuală, cu lărgirea acelei movile, și asta înseamnă că un număr de 20-30 de ani nu se va putea atinge nimeni de ce e acolo. Dar avem o altă versiune de proiect pentru metrou.


Se vorbește că va fi un program național de realizare de metrouri în orașele cu peste 300.000 de locuitori. Un program național care nu e  o prostie, ci dimpotrivă, răspunde nevoilor și evident că noi vom fi pe fază”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a adăugat că nu a spus niciodată că el va face metrou în oraș și că tendințele sunt de a fi conservat terenul de suprafață, așa cum a văzut în Singapore.

“În 2013 am vorbit prima dată despre metrou și știți bine că a fost o bășcălie națională, «uite ce idee năstrușnică». Iată că n-a fost deloc năstrușnică ideea și așa cum am afirmat eu încă de atunci, va veni ziua când se va face. Nu am spus că eu voi face metroul în Timișoara, nici acum nu spun, dar asta-i evoluția lucrurilor, ăsta-i cursul firesc al lucrurilor, înspre a conserva terenul de la suprafață, noi trebuie să avem cât mai multe spații verzi la suprafață. Eu v-am mai dat exemplu cu ce am văzut în Singapore, pe o insulă mică, cu atâta populația și cu atâția vizitatori, vezi verdeață, flori, totul este impecabil, pentru că acolo se merge în subteran zece, 15 etaje, se merge și pe verticală mai mult, evident, dar se folosește foarte mult zona subterană. Și noi va trebui să renunțăm la inhibiții și să înțelegem că omenirea a ajuns la un alt nivel tehnologic decât cel cu care am fost obișnuiți. Noi, în România, nu suntem la acel nivel de top mondial, dar nu e cazul să avem inhibiții. Nu trebuie să avem complexe, nu trebuie să avem inhibiții, nici nu trebuie să fim rupți de realități, să nu ne vedem mărimea cearșafului, lungimea nasului sau ce vreți”, a precizat Nicolae Robu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.