Pas important pentru extinderea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara...

Pas important pentru extinderea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă. Cum va fi modernizat trosonul

0
DISTRIBUIȚI

drum mosnita

Consiliul Județean Timiș anunță că a făcut un pas important astfel încât drumul care leagă Timișoara de Moșnița Nouă să poată fi lărgit la patru benzi. Astfel, investiția are autorizație de construire, aceasta fiind emisă recent.

În total, șoseaua va fi extinsă la patru benzi pe o lungime de 4,1 kilometri. Proiectul, cu o valoare estimată de 34 de milioane de lei, urmează să intre în licitație în termen de o lună. Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În cadrul proiectului vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul.


În plus, vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

„Depunem toate eforturile pentru a se putea lucra la drum încă din acest an. În lipsa unor contestații, vom avea constructor desemnat în câteva luni. Știm că răbdarea oamenilor este limitată, pe bună dreptate. Acest drum trebuia să fie lărgit acum mulți ani. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să lucrăm la turație maximă și să dăm drumul la cât mai multe lucrări importante pentru timișeni”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.