Biciclist la spital după ce a alunecat pe o pistă de biciclete...

Biciclist la spital după ce a alunecat pe o pistă de biciclete vopsită, în centrul Timișoarei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Deși li s-a atras atenția de nenumărate ori să renunțe la vopseaua verde de pe pistele de biciclete, reprezentanții Primăriei Timișoara nu par să asculte solicitările iubitorilor mersului pe două roți.

Astăzi, un bărbat din Timișoara a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, după ce a căzut pe o pistă de biciclete aflată în centrul orașului, vopseaua verde pe de ea devenind alunecoasă din cauza ploii.

Biciclistul s-a ales cu câteva răni și pantalonii rupți, motiv pentru care este dispus să facă o plângere și să le solicite celor din Primăria Timișoara să șteargă culoarea verde de pe piste.

„Dragi prieteni. Puteți să îmi împărtășiți experiențele voastre cu celebra pistă verde vopsită? Pe timp de ploaie. Tocmai am alunecat pe ea cu bicicleta, un superb plonjon. Doresc să fac o plângere și să fie șterse. Sunt extrem de alunecoase când sunt umede. Nu putem să le lăsăm așa, să așteptăm ceva grav”, a scris bărbatul, astăzi, pe Facebook.

Recent, și reprezentanții „Verde pentru Biciclete” le-au atras atenția autorităților să execute lucrări de calitate, în cadrul tradiționalei „Pedalări de Primăvară”.

„Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa.


Din fericire, avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, a declarat Ana Munteanu, coordonator „Verde pentru Biciclete”.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.