Șeful OPC Timiș, cu ochii pe transportul public și pe piețele municipalității....

Șeful OPC Timiș, cu ochii pe transportul public și pe piețele municipalității. Sorin Susanu mai stă șase luni în fruntea instituției

1
DISTRIBUIȚI

sorin susanu

Claudiu Sorin Susanu și-a încheiat prima jumătate de an la șefia Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, însă va mai rămâne la Timișoara pentru cel puțin șase luni, pentru că mandatul i-a fost prelungit.

Șeful CRPC Regiunea Vest a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în ultimele șase luni au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ un milion de euro mai multor agenți economici, fiind retrase de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 2,4 milioane de lei.

De asemenea, până la jumătatea acestui an au fost depuse aproape 2.300 de reclamații din partea locuitorilor nemulțumiți. Totodată, Claudiu Susanu a emis 257 de decizii, dintre care aproape 200 au vizat închiderea activității unor unități, ca urmare a neregulilor grave descoperite.

Șeful CRPC Regiunea Vest este cu ochii și pe activitatea unor instituții din cadrul Primăriei Timișoara.


Astfel, Susanu a precizat că vizată este și Societatea de Transport Public Timișoara, în special tramvaiele vechi care circulă pe străzile orașului. De altfel, primele date arată că aceste garnituri nu sunt omologate, motiv pentru care nu ar trebui să fie puse în circulație.

„În ceea ce privește transportul public, cercetarea noastră a început în urmă cu ceva timp. Au fost deja aplicate anumite sancțiuni, dar au rămas încă elemente neclare și mai au un termen foarte scurt de a ne pune la dispoziție omologările pentru tramvaiele de tip vechi, care se pare că nu există, lucru care îi pune într-o situație mai mult decât delicată, pentru că nu au voie și nu ar fi trebuit să realizeze transport public cu aceste mijloace neomologate. Nu înțelegem cum au putut să fie înregistrate. Voi avea o concluzie finală, deocamdată sunt elemente preliminare, dar de obicei, aceste elemente rămân și finale. Dacă într-o lună și jumătate nu au prezentat actele solicitate, probabil că nu există aceste forme”, a detaliat Claudiu Sorin Susanu.

Nereguli au fost descoperite și la Piețe SA, o altă societate a Primăriei Timișoara, șeful CRPC Regiunea Vest precizând că s-au aplicat numeroase sancțiuni.

„Probleme sunt și în piețele agroalimentare din Timișoara, s-au aplicat sancțiuni numeroase. Vom acorda o atenție deosebită în ceea ce privește administrația piețelor. Am descoperit spații pline de mucegai și spații improprii de depozitare în Piața Badea Cârțan, Piața 700 funcționează după o autorizație veche. Sunt o mulțime de aspecte pe care noi le vom verifica în perioada următoare”, a afirmat Claudiu Sorin Susanu.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.