Aproape 20.000 de deținuți au beneficiat de recursul compensatoriu în ultimii doi...

Aproape 20.000 de deținuți au beneficiat de recursul compensatoriu în ultimii doi ani

2
DISTRIBUIȚI

Aproape 20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiției. Dintre aceștia, 191 erau condamnați pentru trafic de minori, 566 pentru viol și 73 deținuți erau condamnați pentru omor calificat.

„În perioada 19.10 2017 – 21.06.2019 din unitățile subordonate Administrației Naționale a Peninenciarelor au fost puse în libertate, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea/169/2017 un număr de 19.849 de persoane”, se arată în statisticile transmise de Administrația Națională a Penintenciarelor către Ministerul Justiției, potrivit răspunsului dat de Ana Birchall la interpelarea deputatului PNL Florin Roman.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penintenciarelor, 840 de deținuți eliberați în urma recursului compensatoriu în perioada 2017-1019 erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

De asemenea, statisticile arată că 87 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu în ultimii ani erau acuzați de trafic de persoane, 191 de trafic de minori și 566 erau acuzați de viol.

În aceeași perioadă au fost eliberați în baza recursului compensatoriu și 1460 de deținuți condamnați pentru tâlhărie calificată.

Datele au fost transmise la solicitarea deputatului PNL Florin Roman de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

Opoziția a solicitat o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica legislația în urma crimei de la Caracal.


Partidele din opoziție vor abrogarea Legii recursului compensatoriu.

2 COMENTARII

  1. Daca tot s au eliberat inchisorile de asemenea delincvenți / multi revenind la locul de cazare de dinainte pentru fapte similare,ar fi cazul ca zdruncinat din temelii sistemul sa curete societatea de pramatii,clanuri etc….!

  2. Daca tot s au eliberat inchisorile de asemenea delincvenți / multi revenind la locul de cazare de dinainte pentru fapte similare,ar fi cazul ca zdruncinat din temelii sistemul sa curete societatea de pramatii,clanuri etc….!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.