Ba contează!

Ba contează!

0
DISTRIBUIȚI

Recent, pe pagina unui candidat la Primăria Timişoara un suporter adresa potenţialului edil-şef întrebarea: „Care-i punctul d-voastră de vedere legat de fotbalul timișorean şi de Poli?”. Imediat, acel cetăţean-fan a fost pus la colţ în unele comentarii. „Nici ca subiect marginal nu merită discutat”, a scris un internaut. „Ultima problemă a oraşului”, a fost părerea altuia. La prima vedere aceştia din urmă au un argument solid: situaţia actuală a fotbalului local. Bineînţeles, cu totul şi cu totul alta era povestea în urmă cu nici zece ani, când bătrânul „Dan Păltinişanu” se popula la meciurile importante. Poate că nu erau alte atracţii în weekend iar echipa se bătea cu cei mai buni şi pe continent.


Deşi totul venea cu un cost imens, mai mult sau mai puţin ascuns spectatorilor, Poli era, în primul rând, o chestiune de mândrie a timişorenilor, ba chiar al întregului Banat.

Să nu fiu înţeles greşit, într-adevăr fotbalul poate nu ar trebui să fie între primele cinci – zece priorităţi ale oraşului. Şi nici nu sunt unul dintre acei microbişti absurzi care ar vrea să umple buzunarele vreunui portughez de mâna a doua din bugetul local. Culmea, chiar fanaticii tribunelor sunt cei care au înţeles cel mai bine că rădăcinile trebuie să fie sănătoase. Logic la greu, şi în România, puterea lor e mică. Inevitabil însă oraşul şi clubul şi-au legat numele unul de celălalt. Albul şi violetul nu sunt doar nişte culori de fală pentru timişoreni. Sportul poate aduce mai mult decât orice reclamă plătită. E nevoie de un imbold. Mai ales printr-un stadion decent al municipiului, care să concureze măcar cu unul dintre cele două malluri. Echipa de top nu e obligatorie, ar trebui să fie rezultatul organic al unei creşteri sănătoase prin sport a populaţiei locale mai întâi. Ar fi însă frumos ca, spre deosebire de Sibiu, în 2021, în bunul spirit al oraşelor europene să ne mândrim şi cu o echipă mare, fie că e Poli şi/sau Ripensia. Până la urmă „datul cu piciorul în minge” cam face parte din istoria acestei urbe, care se laudă chiar cu un pionierat în acest sens pe actualul teritoriu românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.