„Doctor Faustus”, în premieră la Nocturnaliile în Curtea Franciscană, la Timișoara

„Doctor Faustus”, în premieră la Nocturnaliile în Curtea Franciscană, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Portret Kocsàrdi Levente. Foto: Cornel PutanAsociaţia Culturală Arte-Factum continuă „Nocturnaliile în Curtea Franciscană” cu o premieră, „Doctor Faustus”, un spectacol „live drama music show” inspirat din excepţionalul roman cu acelaşi nume al lui Thomas Mann, care va avea loc în curtea Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş de pe strada E. Ungureanu nr. 1 joi, 22 august 2019, de la ora 21,00. Muzica originală a spectacolului a fost condusă de Kocsárdi Levente, care a regizat şi interpretează în premieră acest spectacol, conceput ca un proiect evolutiv. „Orchestra faustiană” îi are ca protagonişti pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară) şi Ana Pricop (violoncel), dramaturgia este realizată de Simona Donici, scenografia este creaţia lui Mihai Donici, iar videoartist este Cornel Putan.

În această punere în scenă, pactul mefistofelic este abordat dintr-o perspectivă nouă, care aduce în faţa publicului un Faust contemporan, cu dilemele, disarmoniile şi crizele lumii de astăzi. Perioada critică din viaţa creatorului, în care acesta este lipsit de inspiraţie, sentimentul tragic al ratării, fragilitatea geniului, compromisul fatal şi eul supus experienţei interioare a timpului, relaţia dintre neant şi etern, separarea geniului de schizofrenie, sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru, inspirat de povestea vieţii personajului lui Thomas Mann, compozitorul Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său Serenus Zeitblom.

„În următoarele ediţii ale proiectului voi invita, alături de tinerii muzicieni cu care am construit show-ul, artişti care vor deveni, ei înşişi şi instrumentele lor, personaje ale dramei.


Pentru că drama doctorului Faustus, teama de ratare şi disperarea artistului în criză, sunt teme care m-au preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aş putea spune că sunt 24 de ani de când pregătesc acest spectacol, iar astăzi, când am exact vârsta personajului său, am hotărât să-i expun vulnerabilităţile” mărturiseşte artistul Kocsárdi Levente, care a realizat acest spectacol în colaborare cu teatrul maghiar „Csiky Gergely” şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Rezervări pentru spectacol se pot face la nr. tel. 0752.111.807.

Portret Kocsàrdi Levente. Foto: Cornel Putan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.