Naţionala feminină de fotbal de stradă formată la Timişoara a cucerit bronzul...

Naţionala feminină de fotbal de stradă formată la Timişoara a cucerit bronzul mondial la Cardiff. Parcurs de senzaţie pentru „leoaice”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook

România a participat pentru prima dată la Homeless World Cup cu o reprezentativă feminină. Echipa formată de timişoreanul Mihai Rosuş şi cărăşeanca Adelina Ion a fost totodată printre marile surprize ale competiţiei organizate în acest an în Ţara Galilor. „Leoaicele” au cucerit ieri bronzul după ce au învins Chile în finala mică.

Dacă în ediţiile trecute România a fost reprezentată doar de băieţi, în 2019 a sosit rândul fetelor să facă cinste tricolorului pe plan internaţional la Mondialul dedicat persoanelor care s-au confruntat de-a lungul vieţii cu probleme sociale.

România a făcut parte din grupa B în prima fază a competiţiei şi s-a descurcat de minune, reuşind în total să obţină 12 victorii din 13 meciuri. Printre naţionalele învinse la scor s-au numărat Belgia (8-1), Suedia (12-1), Olanda (7-1) şi Ungaria (11-1). În sferturile competiţie „leoaicele”, porecla aleasă în aventura de la Cardiff, au trecut cu 8-1 de India.

Drumul spre marea finală le-a fost barat fetelor de către puternica reprezentativă a Perului, a fost un spectaculos 4-5 în semifinale. Româncele nu au plecat însă fără medalii din Marea Britanie iar în finala mică s-au impus în faţa unei alte echipe grele din America de Sud: Chile, scor 5-4!

Naţionala homeless, la fel ca în anii trecuţi, nu s-a bucurat de prea mult sprijin de la oficialităţile din ţară.


Mihai Rosuş, de la Fundaţia Metanoia din Timişoara, s-a zbătut şi în acest an să obţină sprijin de la sponsori iar eforturile nu au fost mici pentru a ajunge la Cardiff. Un sprijin important a fost acordat la faţa locului de Consulatul Onorific al României în Ţara Galilor. Alina Arvinna Ion a fost un alt „privat” care a ajutat echipa, inclusiv printr-o campanie de donaţii online. Mai mult, în iunie a avut loc la Roma un concert caritabil pentru sprijinrea echipei feminine naţionale. Evenimentul denumit „Con il canto, un calcio all’indifferenza” (Prin cântec, un şut indiferenţei”) a fost găzduit Basilica Sant’Eustachio din Capitala Italiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.