Nu se mai ridică gunoaiele din 16 localități. Prefectura Timiș a luat...

Nu se mai ridică gunoaiele din 16 localități. Prefectura Timiș a luat măsuri urgente

0
DISTRIBUIȚI

Continuă problemele în ceea ce privește colectarea deșeurilor din 16 localități din județul Timiș, aflate în zona 2 Jimbolia și Sânnicolau Mare. În aceste condiții, astăzi, prefectul de Timiș Eva Andreaș a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care a fost prezentată situația actuală. Concret, potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, există un blocaj total în ceea ce privește colectarea gunoaielor, în condițiile în care Brai Cata, firma care are contract de operare de aproximativ un an și jumătate, nu a mai ridicat deloc deșeurile.

„ADID a notificat, în 27 august, firma Brai Cata despre intenția de reziliere a contractului, cerând să se continue ridicarea deșeurilor până la desemnarea unui nou operator, însă deșeurile nu au mai fost ridicate. În încercarea de găsirea a unei soluții, la nivelul celor 16 unități administrative teritoriale afectate s-au convocat Comitetele locale pentru situații de urgență, care au decis ca primăriile să gestioneze situația deșeurilor din localități”, a informat Prefectura Timiș.

De asemenea, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a constatat că există o situație de urgență în cele 16 localități, generate de întreruperea activității de colectare și trasport a deșeurilor de către operatorul de salubrizare, prin afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului.


Totodată, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au sarcina de a monitoriza permanent situația și de a informa prefectul județului.

„Până când ADID va desemna, prin licitație, un nou operator, primăriile vor gestiona situația deșeurilor, prin forțe proprii sau cu ajutorul unor firma de specialitate”, a detaliat Prefectura Timiș.

Reamintim că în luna august prefectul Eva Andreaș a cerut Autorității Naționale pentru Reglementare de Servicii Comunitare de Utilități Publice să demareze un control la Firma Brai Cata. Prezent la ședință, Valentin Tudorică, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a afirmă că a fost informat de Autoritatea Națională pentru Reglementare de Servicii Comunitare de Utilități Publice că a fost ridicată licența de operarea a firmei Brai Cata pentru zona 2 din Timiș și suspendată pentru zonele 3 și 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.