Reabilitarea de milioane de euro a Parcului Central din Timișoara, făcută în...

Reabilitarea de milioane de euro a Parcului Central din Timișoara, făcută în bătaie de joc. Ce a constatat Curtea de Conturi

2
DISTRIBUIȚI

 

Curtea de Conturi a constatat, în timpul controlului de anul acesta, că lucrările de reabilitare a Parcului Central (Scudier) din Timișoara, pentru care primăria a plătit 6,5 milioane lei plus TVA către asocierea Lovrintim SRL și Rogera SRL, s-au făcut în bătaie de joc, nerespectându-se proiectul și materialele impuse prin caietul de sarcini și depășindu-se termenul de execuție

Astfel la foișorul din parc s-au stabilit neconcordanțe – ”din analiza măsurătorilor efectuate în teren de către responsabilul cu urmărirea contractului se rețin neconcordanțe față de proiectul tehnic cu privire la foișorul executat în sensul că distanța dintre stâlpi și numărul de trepte prezintă abateri +/-  față de proiect, iar placările nu corespund cu modul de dispunere în teren prevăzut de proiectant, respectiv dalele din zonele S1, S2 și S3  nu au fost asamblate conform modelului prevăzut în proiectul tehnic, deși în proiect sunt 2 trepte și au fost realizate 2.5 trepte”.

Au fost identificate o serie de probleme și la calitatea materialelor folosite pentru reabilitarea parcului.


”Potrivit raportului de încercări din data de 161/04.12.2017 întocmit de către Laboratorul de încercări din cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă  URBAN – INCERC- Sucursala Timișoara, betonul utilizat la elevații la gradenele din beton armat, a fost de tip C16/20 în loc de beton C25/30, iar la cuzinetul din beton armat a fost utilizat beton clasa C12/15 deși în proiect era prevăzut beton C20/25, aceste neconformități nefiind corectate de constructor până la data prezentului audit. Cu privire la aleile asfaltate se constată faptul că există zone marginale care au fisurat și care prezintă întreruperi la turnare iar bordurile nu sunt îmbinate etanș cu aleea asfaltată”, se arată în raport.

Auditorii au stabilit că lucrările au fost întârziate cu aproape 11 luni, până în aprilie anul acesta, când s-a făcut auditul, motivele invocate fiind vremea extremă, iar timp de șase luni lucrările au fost oprite pentru că s-a reziliat contractul de asistență tehnică.

 

2 COMENTARII

  1. A descoperit Curtea de Conturi hoţiile mai mari relatate de Pressalert cum ar fi înstrăinarea terenului statului de la Horticultură şi schimbarea destinaţiei zonei din VERDE TEMATIC în CONSTRUCŢII ???

  2. Dacă Curtea de Conturi nu îi pune să răspundă personal, să pună banii din buzunar, pe cei care au prejudiciat banii TIMIŞORENILOR, în continuare Robu şi primăria lui va sfida şi batjocori Curtea de conturi, aşa cum a făcut-o public de multe ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.