Licitația pentru reabilitarea Gării de Nord din Timișoara, anulată după dezvăluirile PRESSALERT...

Licitația pentru reabilitarea Gării de Nord din Timișoara, anulată după dezvăluirile PRESSALERT despre un posibil caz de corupție. Care este explicația

1
DISTRIBUIȚI

Proiectul privind reabilitarea Gării de Nord din Timișoara, care a fost scos la licitație pentru suma de 17.605.391 lei, plus TVA, se află într-un blocaj. Ofertele trebuiau depuse până ieri, 8 octombrie, însă nicio firmă nu s-a înscris la licitație.

Asta după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că reabilitarea clădirii a fost negociată încă de la sfârșitul lunii iulie, când s-a stabilit ca proiectul să fie câștigat de firma unui cântăreț de muzică populară din Caraș-Severin, care are conexiuni puternice cu lumea interlopă din Timișoara, apărând inclusiv într-o înregistrare video alături de mai mulți șefi din MAI la un chef, urmând ca prima tranșă de bani, aproximativ 300.000 de euro, să fie returnată organizatorilor licitației.

Contactat telefonic, Ioan Simu, directorul regionalei CFR Timișoara, ne-a declarat că nu știe de ce nicio firmă nu s-a înscris la licitație, însă se va realiza o analiză înainte ca aceasta să fie reluată.

”Nu a fost anulată licitația, nu am avut niciun ofertant, ieri a expirat termenul.


Termenul de depunere al ofertelor a fost 8 octombrie, până la ora 15.00 și la ora 15.00 nu am avut niciun ofertant. Automat o să reluăm licitația. Nu știu de ce nu s-a înscris nimeni, colegii de la Investiții, care au făcut documentația, sunt în măsură să vadă dacă sunt anumite probleme vizavi de documentație, mai trebuie să rectifice ceva, să adauge, să scoată. O să facă o analiză împreună cu cei care sunt implicați și o să vadă exact ce s-a întâmplat. Luna aceasta va fi reluată licitația, dar nu știu un termen pentru că după ce este trimisă documentația către Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, este verificată și se dă o altă dată pentru depunerea ofertelor”, a explicat Ioan Simu.

Potrivit directorului regionalei CFR Timișoara, nu există nicio șansă ca până în anul 2021, când orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, lucrările de reabilitare a Gării de Nord să fie finalizate.

”Durata de execuție este de 24 de luni, din care șase luni este doar proiectarea. Practic, nu are cum să fie gata. La 31 decembrie 2020 să zicem că am făcut recepția finală nu are cum, în condițiile în care am avut o primă licitație, nu s-a ofertat de către nicio societate, vedem la a doua, la a treia”, a precizat Ioan Simu.

1 COMENTARIU

  1. Rugaminte la jurnalisti sa staruie pe oficiali asupra urmatorului aspect:Parca trebuia proiectul sa fie făcut cu consultarea ordinului arhitecților Timiș!!. Că sa nu ne trezim la gară cu vreo ciudățenie hidoasa, doar patru a sifona banii, (precum in alte localități dar si la noi cu vestita poartă a orașului…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.