Mii de doze antigripal au ajuns în județul Timiș. Cine este vaccinat...

Mii de doze antigripal au ajuns în județul Timiș. Cine este vaccinat gratuit

0
DISTRIBUIȚI

Se apropie sezonul rece, astfel că autoritățile au început să ia măsuri cu scopul prevenirii îmbolnăvirilor de gripă.


Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat că a solicitat Ministerului Sănătății un număr de 30.787 de doze de vaccin antigripal, însă au fost repartizate județului nostru doar 21.860 de astfel de doze cu care vor fi vaccinate persoanele considerate la risc.

Și anume, este vorba despre persoanele cu vârste cuprinse între șase luni și 64 de ani care suferă de boli cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, neurologice, diabet zaharat, astm; copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 59 de luni; gravidele; persoanele rezidente în instituții de ocrotire socială; personalul medical și auxiliar, precum și toate persoanele cu vârsta peste 65 ani.

Deocamdată, în Timiș a ajuns doar o parte dintre vaccinurile repartizate.

„Ministerul Sănătății a trimis în teritoriu, în data de 18 septembrie, prima tranșă de vaccin gripal, respectiv 730 doze, care a fost repartizată și administrată în totalitate personalului medical din serviciile la risc: UPU, Ambulanța, ATI și neonatologie, precum și tranșa a II-a în data 17 octombrie, respectiv 7.280 doze, care vor fi repartizate medicilor de familie. Dozele următoare de vaccin vor fi livrate eșalonat astfel: tranșa a III-a până la 10 noiembrie – 7.290 și ultima tranșă până la 30 noiembrie. Vaccinul va fi distribuit medicilor de familie, unităților medicale și persoanelor rezidente în sistem instituționalizat”, a informat DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.