Poliția demontează manipulările din dosarul incendiului de la sala Smartfit 1. Ce...

Poliția demontează manipulările din dosarul incendiului de la sala Smartfit 1. Ce s-a întâmplat de fapt

0
DISTRIBUIȚI

Incendiul care a izbucnit, ieri, în sauna sălii de fitness Smartfit 1 de pe bulevardul Cetății din Timișoara a fost pretextul unor noi atacuri în scandalul dintre acționari. La scurt timp după stingerea flăcărilor, când Poliția efectua încă cercetări, Smartfit a postat un comunicat pe pagina de Facebook în care susținea că ”sala (…)a fost incendiată, cel mai probabil la comanda unei persoane care vrea să ne discrediteze afacerea. (…) Am pus la dispoziția organelor legii informațiile necesare identificării persoanei care a incendiat în mod intenționat sala, din primele verificări se află în atenția poliției un suspect cu antecedente penale”. În comunicat era și o declarație a asociatului majoritar, Cosmin Șorban care a susținut că ”am declarat și la Poliție următoarea coincidență tulburătoare: fostul meu angajat, Răzvan Irimescu, m-a amenințat că îmi pune pompierii în cap. Am crezut că se referă la doar la plângerile aberante pe care mi le-a făcut”.

În realitate, sala de fitness nu a fost incendiată, ci a izbucnit un incendiu în saună și a fost localizat acolo de către pompieri care au împiedicat extinderea flăcărilor în celelalte încăperi, după cum au anunțat pompierii.


Plecând de la formularea tehnică a pompierilor privind modul de declanșare a focului „acțiune intenționată” s-a creat o adevărată teorie a conspirației despre cum se dorește distrugerea afacerii de către cel cu care se războiește Șerban în instanță.

Realitatea este cu totul alta – incendiul din saună, și nu din sala de fitness, a fost declanșat de un client, în vârstă de 29 de ani, care, din greșeală, a pus ulei de eucalipt pe rocile încinse. De aici, formularea pompierilor ”acțiune intenționată”. Bărbatul a fost și cel care, imediat, a anunțat izbucnirea incendiului, cauza și au fost evacuați toți cei din sala de fitness. Acesta este un client vechi și se știa din primul moment identitatea sa. Niciun moment, Poliția nu a avut ”în vizor” un suspect cu antecedente penale, au declarat surse din anchetă. ”În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiști cu privire la incendiul de pe strada Cetății din municipiul Timișoara, exista un bărbat, de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. Cercetările continua pentru a se stabili cu exactitate gradul de vinovăție a acestuia”, a declarat, aseară, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

Afirmațiile manipulatoare au fost făcute în contextul în care, recent, solicitarea acționarului majoritar, Cosmin Șorban, făcută prin intermediul altor două firme pe care le controlează, de intrare în insolvență a firmei care administrează cele trei locații Smartfit a fost respinsă de către Tribunalul Timiș, iar dreptul acestuia de a administra compania a fost suspendat de instanță, într-un alt dosar judecat de Curtea de Apel Timișoara.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.