Tarifele Timpark pe anul 2020, supuse votului consilierilor locali. Cât vor plăti...

Tarifele Timpark pe anul 2020, supuse votului consilierilor locali. Cât vor plăti șoferii

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali vor vota, în următorul plen, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea tarifelor care vor fi aplicate pentru parcarea pe raza municipiului Timișoara. Astfel, din documentația care însoțește proiectul, aflăm că șoferii nu vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și lăsa mașinile în parcările Timpark.

Tarifele Timpark nu au mai fost majorate din anul 2013.

„SC Drumuri Municipale Timişoara SA solicită promovarea unui proiect de hotărâre prin care să fie aprobate tarifele de parcare valabile pentru anul 2020, în sensul menţinerii aceloraşi tarife ca şi în anii precedenţi, cu precizarea că se modifică numărul de zile de la 250 la 251, dat fiind că anul 2020 este an bisect.


Arătăm că societatea Drumuri Municipale Timişoara, care a încorporat prin absorbţie societatea Administrarea Domeniului Public SA, administrează sistemul Timpark de gestionare a parcărilor din municipiu. Aceasta a realizat mai multe investiţii (locuri de parcare) din fondurile obţinute din exploatarea sistemului Timpark în zonele date în concesiune. (…) Propunem aprobarea tarifelor aplicate pentru parcarea pe raza municipiului Timişoara, care vor fi aceleaşi cu cele stabilite pentru anul 2013”, scrie în proiect.

Concret, în anul 2020, șoferii vor plăti pentru parcarea în zona zero 3 lei/oră prin vouchere și 0,75 euro/oră, plus TVA, prin SMS, zona roșie I – 1,5 lei/oră prin vouchere și 0,50 euro/oră, zona galbenă II – 1 leu/oră prin vouchere și 0,35 euro/oră, zona albastră III – 0,50 lei/oră prin vouchere și 0,25 euro/oră.

Tariful de parcare pentru o zi în zonele I, II și III este de 3 euro/zi, plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.