EXCLUSIV Autoritățile au descoperit substanța care a produs tragedia de la Timișoara

EXCLUSIV Autoritățile au descoperit substanța care a produs tragedia de la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

În urma analizei autoritățile au stabilit că susbtanța toxică responsabilă pentru moartea a trei persoane într-un bloc din Timișoara este fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni.

Patronul firmei, care a făcut el însuși deratizarea, a pus pastile pentru deratizare și dezinsecție în blocul de pe strada Miorița, pastile care în contact cu aerul au degajat substanța toxică pentru oameni.

Contractul a fost pentru deratizarea a 25 de camere care nu erau locuite, gazul nociv ajungând de acolo în încăperile locuite. Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, suspectul fiind acum la audieri.

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor.


Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale. De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare.

Produsele din grupa I și II de toxicitate sunt extrem de toxice și puternic toxice. Acestea pot fi folosite doar de unități specializate, acestea nu se dau spre folosință populației. Cele mai multe pesticide de pe piață se înscriu în grupele II și IV de toxicitate.

Vă reamintim că doi copii și o femeie au murit în ultimele două zile din cauza substanțelor toxice în blocul de pe strada Miorița, nr. 8, din Timișoara. Clădirea a fost evacuată astăzi la prânz, iar în această seară, din blocul de vis-a-vis au mai fost evacuate câteva locuințe în care au fost detectate urme ale substanței nocive.

2 COMENTARII

  1. Gazul degajat din reactia cu apa/umiditatea sau acidul gastric se numeste fosfina (uzual) sau fosfan (denumire oficiala conform IUPAC, organismul ce reglementeaza denumirea stiintifica a substantelor chimice). Formula chimica PH3.

  2. Substanța aste se găsește și în vaccinurile pt nou născuți!!! Nu cred că e toxică! Fake news! Eu nu îmi vaccinez copii dar restul țări poate să o facă, sunt sigur că sunt bune pt copii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.