Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert la Tușnad Gastro Blues...

Timișorenii de la Quo Vadis susțin un concert la Tușnad Gastro Blues Fest

0
DISTRIBUIȚI

Trupa timișoreană Quo Vadis va susține un concert extraordinar în cadrul ediției din acest an a Tușnad Gastro Blues Fest, un proiect pilot aflat la prima ediție, care se va desfășura în perioada 19-21 martie în stațiunea Băile Tușnad.

„Tușnad Gastro Blues Fest 2020 este un eveniment organizat în premieră, al cărui motor este dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală“, au transmis organizatorii evenimentului.

Formaţia timișoreană ale cărei recitaluri sunt apreciate așa cum se cuvine de melomanii din întreaga țară a fost înfiinţată în 1991, la Timișoara, în formula Farkas László, Farkas Szilámér, Borbély Szilárd şi Gáspár Zsolt şi a debutat un an mai târziu, în formulă de trio, odată cu plecarea lui Farkas Szilámér.

„Eram colegi de facultate cu Laci (n.n. – Farșaș), mi-a zis de planuri de o trupă, m-a invitat la ziua lui unde l-am întâlnit pe Cici tobaru’ și fratele lui Laci, pe Szilamer. După abia două repetiții de două ore am urcat pe scenă la jam sessionul organizat de Sași Vuscan la Cazinoul Armatei din Piața Libertății. Era noiembrie 1991. Sala arhiplină, atmosfera incendiară. Am ținut-o tot așa cu jam-uri la sala de la Tehnolemn, apariții la festivaluri studențești. Succesul cu Quo Vadis a venit în 1993 cu calificarea la festivalul din Ungaria «Ki Mit Tudd» și cu participarea la renumitul festival rock din Buzău «Top T» unde am luat premiul de popularitate. Interesant, astea au fost singurele «competiții muzicale» la care am mers în concurs, în rest concerte și recitaluri“, ne-a declarat fostul membru al trupei, Zsolt Gaspar (Joe), în cadrul unui interviu despre începuturile formației.

Trio-ul timişorean a avut parte de o serie de aprecieri, iar în urma participării la festivalul Top T din Buzău a înregistrat un „split LP” alături de trupa Floare Albastră, editat de Electrecord.


Pe faţa B a vinilului editat în 1995 timişorenii au figurat cu melodiile Blind Shadow, Dusty Road Blues şi Strange Affair. Doi ani mai târziu, în 1997, Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“ pe casetă (!), materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei. În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

„În 2003 mi-ar fi plăcut mult să cânt cu Quo Vadis, dar îmi păreau prea buni pentru mine, și niciodată nu am avut curajul să îi abordez. Adevărul e că sunau foarte bine și fără pianist. Îmi place foarte mult genul lor, și de aceea am acceptat invitația de a mă alătura trupei. E foarte greu din prisma timpului, avem foarte multe concerte și deplasări cu JazzyBIT, și de asemenea am un job full-time solicitant, care vine și el cu deplasări numeroase. În schimb, îmi plac foarte mult toate! Și până acum am reușit să le împart și aliniez cu succes“, spune Teodor Pop despre cooptarea sa în trupa timișoreană.

Alături de timișorenii de la Quo Vadis, la festivalul Tușnad Gastro Blues Fest vor mai cânta Sean Chambers, AG Weinberger, Bluescore, Catfish, Nightlosers, Berti Barbera și Nicu Patoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.