Locuitorii din Timiș consumă tot mai multe medicamente. Câte rețete au fost...

Locuitorii din Timiș consumă tot mai multe medicamente. Câte rețete au fost decontate anul trecut de casa de sănătate

1
DISTRIBUIȚI

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș informează că a decontat, în cursul anului trecut, rețete compensate și gratuite eliberate asiguraților de către farmaciile din județ în valoare de peste 191 de milioane lei.

Cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna ianuarie, 28,3 milioane lei, iar cel mai scăzut în luna octombrie 2019 – 5,2 milioane lei.


Potrivit reprezentanților instituției, comparativ cu anul 2018, suma decontată farmaciilor în contract cu CJAS Timiș, pentru rețetele gratuite și compensate, a crescut cu aproximativ 30 de milioane de lei.

„Atragem atenția tuturor furnizorilor de medicamente aflați în relație contractuală cu CJAS, că au obligația să se aprovizioneze cu medicamente, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și 48 de ore pentru bolile cronice. În cazul în care o persoană asigurată întâmpină probleme în obținerea medicamentelor gratuite sau compensate, această persoană se poate adresa Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș pentru a rezolva, în cel mai scurt timp posibil, situația asiguratului respectiv”, a afirmat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

În acest an, în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș sunt 133 de farmacii.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca medicii de familie prescriu antibiotice si pentru raceala, la ce sa te astepti? Medicii si farmacistii ti-ar vinde orice numai sa le vina si lor partea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.