„Bizon” cu BMW, parcat pe pista de biciclete, în Timișoara. Sute de...

„Bizon” cu BMW, parcat pe pista de biciclete, în Timișoara. Sute de amenzi date pentru această abatere, de la începutul anului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Nu doar biciciștii, dar și șoferii timișoreni au bătăi de cap. Motivele? Cei care se deplasează pe două roți se plâng de lipsa pistelor de biciclete și de calitatea celor existente, iar conducătorii auto de lipsa locurilor de parcare. Astfel că se riscă și parchează pe pistele de biciclete, împiedicându-i pe aceștia să pedaleze.

Primăvara-i determină pe timișoreni să-și scoată bicicletele care, însă, dau de vechile probleme. Una dintre ele o constituie mașinile parcate pe piste. Polițiștii locali de la Serviciul Circulație Rutieră au sărit în ajutorul lor și au amendat, în ultimele săptămâni, 74 de șoferi. De la începutul anului au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale celor care au parcat pe pistele de biciclete.

Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.


Rugăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.