Măsuri pentru prevenirea răspândirea pestei porcine africane, la Timișoara

Măsuri pentru prevenirea răspândirea pestei porcine africane, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a luat mai multe măsuri cu scopul de a preveni extinderea pestei porcine africane. Vă reamintim că, în urmă cu două zile, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în localitatea Bucovăț, un număr de 56 de animale fiind ucise, iar apoi incinerate.

În aceste condiții, reprezentanții DSV Timiș au informat Primăria Timișoara că orașul, cu zonele Modern, Crișan, Ghiroda Nouă și Ciarda Roșie, se află în zonă de supraveghere (0 – 10 km).

„Începând cu data de 02.03.2020 se interzic mișcările de suine înspre și dinspre zonele menționate.


De asemenea, nicio altă specie de animal domestic nu poate pătrunde sau ieși din zonele mai sus menționate, în următoarele șapte zile fără autorizarea DSVSA Timiș. Cetățenii localității Timișoara din zonele menționate mai sus, au obligația să anunțe de urgență orice cazuri de modificare a stării de sănătate și a mortalităților la suine, la medicul veterinar concesionar. Totodată, este interzisă creșterea suinelor neidentificate și neînregistrate în Baza Națională de Date, în stare de libertate”, a informat Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.