Au fost aleși câștigătorii concursului „Din Banat la noi acasă”. Unde îi...

Au fost aleși câștigătorii concursului „Din Banat la noi acasă”. Unde îi puteți asculta

0
DISTRIBUIȚI

Concursul de interpretare vocală „Din Banat la noi acasă”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în mediul online, la care s-au putut înscrie și participanți din județele limitrofe precu și din ținuturile Voivodina și comitatul Csongrád, și prin care s-a dorit atragerea unui număr cât mai mare de copii și tineri spre valorile culturii tradiționale și promovarea tinerelor talente, s-a bucurat de succes, la competiție participând nu mai puțin de 64 de amatori.

După audierea tuturor înregistrărilor trimise, juriul, alcătuit din Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar au ales cele mai bune voci care recrează Banatul tradițiilor și al cântului, pentru cele două categorii de vârstă ale participanților.

La categoria de vârstă 9-14 ani, Premiul I a fost câștigat de Roxana Goia, premiul al II-lea a fost adjudecat de Bianca Opariuc, iar premiul al III-lea i-a fost atribuit lui David Crișan.


La categoria de vârstă 15-25 ani, laureați sunt Alin Didraga, câștigător al premiului I, Ioana Conta, care a obținut premiul al II-lea și Claudiu Siminic Popa, căruia i s-a decernat premiul al III-lea.

Premiul I de la ambele categorii de vârstă constă în înregistrarea unei piese împreună cu orchestra ansamblului profesionist „Banatul” și invitația de a participa într-un spectacol al acestuia, iar deținătorii celorlalte premii vor participa, la rândul lor, într-un spectacol al ansamblului „Banatul”. Toți participanții vor primi câte o diplomă de participare din partea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Clipurile laureaților pot fi văzute și ascultate pe pagina de Facebook a Ansamblului „Banatul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.