Dominic Samuel Fritz: „Bani pentru elevi, nu pentru panseluțe și petunii”

Dominic Samuel Fritz: „Bani pentru elevi, nu pentru panseluțe și petunii”

0
DISTRIBUIȚI

Administrația locală a început să „înfrumusețeze” zona centrală în pregătire pentru relaxarea restricțiilor de circulație. Dacă evenimentul Timfloralis 2020 a fost anulat, Horticultura SA a preluat celebrele arcade și „inimioare” pe care le va decora și „planta” în Piața Libertății și în Piața Unirii. În total, în parcurile și ghivecele din zona Cetate vor ajunge în această perioadă sute de mii de flori.

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, reproșează actualei administrații faptul că, în situația actuală, cheltuite pentru flori bani care ar fi mai utili în altă parte.

„Mii de timișoreni au donat în ultimele săptămâni pentru dotarea spitalelor timișorene.


Primăria are bani de panseluțe și petunii. 1.500 elevi din Timișoara nu au acces la educație online, zeci de timișoreni donează laptopuri și tablete. Primăria are bani de panseluțe și petunii. Sute de artiști timișoreni nu știu cum va supraviețui cultura în următoarele luni. Primăria are bani de panseluțe și petunii. Suntem la pragul unei recesiuni de proporții istorice care va lovi bugetul orașului în modul cel mai brutal posibil. Apreciez și eu frumusețea unor flori, dar altele sunt prioritățile acum. Ce vedem aici e ori inconștient ori iresponsabil. Amândouă variantele mă sperie. Și cu siguranță nu vom accepta să fie îmbrăcate în siropoasa laudă de sine a primarului pe care deja o anticipăm. Rămân cu ce am spus săptămâna trecută: Bani pentru elevi, nu pentru panseluțe și petunii!”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Șeful Horticultura SA, Andrei Drăgilă, a declarat pentru tion.ro că „Avem 450.000 de plante de montat în zona centrală. Numai în Piața Victoriei avem până la 150.000. (…) Facem aranjamente floricole, n-au fost făcute numai pentru expoziție, ele intră în decorarea zonelor verzi, în prestație, nu erau numai pentru Timfloralis”.

Sursa foto: Facebook / Cetățean în Timișoara. Pretențios

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.